Kāda sieviete ir sašutusi un atklāj, ar ko saskārās, gaidot no VID pārmaksātos nodokļus: “Daudzi nemaz nesaņems”

 

Kā novērst nodokļu parāda veidošanos?

Noteiktās dienas regulāri pārbaudiet VID EDS, lai pārliecinātos, vai nav nodokļu parādu. Nepieciešamības gadījumā veiciet nodokļu maksājumus laikā. Neaizmirstiet iesniegt savu gada ienākumu deklarāciju. Ja rodas neskaidrības par nodokļu aprēķināšanu, nekautrējieties sazināties ar VID konsultantiem.

Kāda sieviete izsaka savu sašutumu pret VID un radušos situāciju saistībā ar gada ienākuma deklarāciju. Viņa pauž, kas tieši viņu neapmierina un aicina citus dalīties savā pieredzē vai arī šī situācija ir ietekmējusi arī citus.

 

Iedzīvotāja pauž savu neizpratni par to, kāpēc viņas vīrs, kurš iesniedza deklarāciju dienu vēlāk, jau ir saņēmis nodokļu pārmaksu, bet viņa pati nē. Viņa atgādina, ka VID sola atmaksāt naudu 3 mēnešu laikā, bet daži saņem naudu krietni ātrāk, un šī situācija viņai liek izjust neizpratni.

 

VID skaidro nodokļu pārmaksas atmaksas termiņus:

 

Valsts ieņēmumu dienests (VID) atgādina, ka iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) atmaksa jāveic trīs mēnešu laikā no deklarācijas saņemšanas dienas saskaņā ar likuma prasībām. Tomēr, ja deklarācija ir pareizi aizpildīta, naudas atmaksa parasti notiek ātrāk.

 

Atmaksas ātrumu ietekmē:

 

Deklarācijas iesniegšanas laiks ir svarīgs faktors, jo, ja iesniedzat deklarāciju agrāk, atmaksu var saņemt ātrāk. Turklāt, ja periodā ir iesniegts liels skaits deklarāciju, atmaksas process var aizņemt ilgāku laiku, jo VID ir jāapstrādā lielāks skaits dokumentu.

 

Viens komentētājs izsaka pārsteigumu par to, cik ātri tika saņemta pārmaksāto nodokļu atmaksa, rakstot: “Oho, pārmaksāto nodokļu atmaksa tikko ienāca, VID turboātrumā ierāvuši.” Savukārt, otrs komentētājs dalās ar patīkamu pieredzi, stāstot: “VID šodien patīkami pārsteidza – 01.03. iesniedzu info par nodokļu pārmaksu, šodien jau ieskaitīja bankas kontā.” Šie komentāri liecina par atšķirīgu pieredzi un ātrumu, ar kādu tiek apstrādātas nodokļu atmakses.

Lasi vēl: LV iedzīvotājiem tiek sniegts steidzams brīdinājums: “Ja saņemat šādu e-pastu, nekavējoties informējiet attiecīgās iestādes!”

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Cits komentētājs pausts savu neizpratni par to, kāpēc viņš vēl nav saņēmis nodokļu pārmaksu, rakstot: “Kāpēc visi radinieki ir saņēmuši pārmaksātos, bet ne es?”

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment