Kādēļ alkohols liek mums vemt?

Pārmērīga alkohola lietošana kaitē tavai veselībai! Tas ir dzirdēts 100 un 1 reizi, bet, kurš gan par to domā, kad ballīte rit pilnā sparā un visi tā vien vēlas “sadzert”, redz, tā ir “cieņas izrādīšana”. Tomēr, kad esi aktīvi “izrādījis cieņu” visiem saviem čaļiem, tavs kuņģis sāks savādi uzvesties, jo tev ir sākusies saindēšanās ar alkoholu un tavs kuņģis vairs nevēlas un nevar uzņemt “indi”, tāpēc tas atgrūž tev to atpakaļ.

Pēc 5 “šotu” izdzeršanas organisms sāk cīnīties ar “slimību”, izmantojot asinīs esošos baltos asins ķermenīšus, kuri atbild arī par mūsu imūnsistēmu. Alkoholu organisms uzskata kā infekcijās veidošanos, iekaisumu, slimību vai ievainojumu. Imūnsistēma sāk tērēt savus spēkus un enerģiju, lai cīnītos ar šo “slimību”, kas novērš šūnas no patiesu slimību novēršanas.

Tāpēc, ja tev jau ir radušās kādas veselības problēmas vai tuvojas saaukstēšanās, tad pārmērīga alkohola lietošana noteikti saslimšanu tikai paātrinās un pastiprinās, jo imūnsistēma cīnīsies ar baciļiem neīstajā vietā.

Avots: menshealth.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment