Kādēļ Tev kādreiz vajadzētu ceļot arī VIENATNĒ?

Pētījums, kas tika publicēts  International Journal of Travel and Tourism Research, aptaujāja nelielu grupu, 24 cilvēku sastāvā, kuri nesen bija devušies kāda ceļojumā vienatnē, kas ilga aptuveni 9 dienas.

Tas atklāja, ka lielākā daļa cilvēki izvēlējās ceļot bez draugiem, radiem un ģimenes locekļiem, tādēļ ka viņi izbaudīja “laiku sev”. Tā pat ļoti liels pluss ir tas, ka nav jāmeklē kompromisi ar otru cilvēku par vēlamajām aktivitātēm, apskates objektiem un ēšanas vietām. Tas mēdz būt nogurdinoši un var radīt mazas nesaskaņas, pasliktinot garastāvokli. Ceļojuma plānošana kļūst daudz vienkāršāka, jo ir jārēķinās tikai ar savām interesēm un vēlmēm.

Tomēr, kā atklāja profesors psiholoģijā, Konstanza Bianči, ka iemesli ceļošanai vienatnē patiesībā ir daudz dziļāki: “Ceļošana vienatnē pētījuma dalībniekiem ļāva sajusties tā, ka viņiem ir lielāka kontrole pašiem par savu dzīvi. Kā arī, tā ir lieliska iespēja, lai atklātu sevi no jauna un, nonākot citādās situācijās, mācīties no tām, kļūstot par dzīves gudrāku un pārliecinātāku cilvēku. Rodas ticība saviem spēkiem.”

Avots: i100.independent.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment