Daudzi cilvēki labprāt ēd ēdienus no olām. Dažkārt gadās, ka tās tiek iegādātas iepriekš. Tāpēc tiek izdomāti dažādi veidi, kā olas saglabāt ilgāk.
Gan rūpnīcu olām, gan mājās gatavotām olām ir savs derīguma termiņš. Tomēr taupīgas saimnieces izmanto vienu triku, kas palīdzēs tās ilgāk saglabāt svaigas.
Ja jūs interesē, cik ilgi olas var uzglabāt bez ledusskapja, eksperti apgalvo, ka temperatūrā līdz +10 °C svaigas vistu olas stāvēs aptuveni 3-4 nedēļas. Ja jūs tās ievietojat ledusskapī uzreiz pēc iegādes, tās saglabāsies līdz pat trim mēnešiem.
Protams, tas ir pietiekami ilgs glabāšanas laiks, taču ir reizes, kad to nepieciešams pagarināt. Šajā gadījumā palīdzēs parasta augu eļļa. Ja pirms olu ievietošanas ledusskapī ar šo produktu iesmērēsiet olas, uz čaumalas izveidosies aizsargplēve, tāpēc tās ilgāk saglabāsies svaigas.
Lasi vēl: Pievienojiet ūdenim šo populāro garšvielu, un grīda spīdēs tīra vairākas dienas
Ir arī dažas svarīgas nianses, kas jāpatur prātā.
Pirmkārt, olas jāuzglabā atsevišķi no citiem pārtikas produktiem, jo īpaši no tiem, kam ir asa specifiska smarža.
Atcerieties, ka olas, kuras vēlaties uzglabāt ilgāk, nedrīkst iepriekš mazgāt. Tāpēc, ja jums rodas vēlme nomazgāt piesārņojumu no čaumalas, ziniet, ka šādas olas uzreiz arī jālieto, jo tās nebūs ilgstoši uzglabājamas.