Kāpēc izvēloties siļķi veikalā vai tirgū, “jāieskatās” zivs acīs?; “Es paliku uz pauzes…”

Mīkstums, izskats, aromāts

Ja ar pirkstu viegli uzspiež uz siļķes mīkstuma, gaļa nedaudz “atsperas”. Pēc pirksta noņemšanas zivs ķermenim būtu jāatgriežas iepriekšējā formā. Vismaz tā “uzvedas” svaiga siļķe. Ja iespiedums nepazūd, ar siļķi kaut kas nepārprotami nav kārtībā.

Noteikti rūpīgi aplūko zivs zvīņaino ādu. Svaigas siļķes ādai ir īpašs spīdums, ko jebkura pieredzējusi saimniece var viegli atpazīt. Turklāt kvalitatīvas zivs zvīņas viscaur ir viendabīgā krāsā. Nav pelēcīgu plankumu, nav vietu ar duļķainu ādu, visam jābūt viendabīgam.

Runājot par pareizās siļķes izvēli, zinoši ļaudis vienmēr īpašu uzmanību pievērš tam, lai nebūtu gļotu. Turklāt labai siļķei vajadzētu būt ar specifisku, bet patīkamu jūras un zivju aromātu. Ja siļķe izdala atklāti nepatīkamu smaku, nekādā gadījumā nepērc to!

Ieskaties zivs acīs


Visbeidzot – īpašu uzmanību pievērs siļķes acīm. Tām jābūt caurspīdīgām un skaidrām, bez jebkādiem izdalījumiem. Duļķainas zivs acis liecina, ka tā ir zaudējusi pirmo svaigumu. Tā var arī būt pazīme, ka siļķe ir nepareizi uzglabāta. Šādu zivi pavisam noteikti nav vērts pirkt!

Ja esi zivju cienītājs, tev noteikti noderēja šis raksts! Būsim pateicīgi, ja dalīsies ar to sociālajos tīklos!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment