Kāpēc jāpārstāj gulēt ar slapjiem matiem

Ieradums iet gulēt ar slapju galvu nav tas labākais, jo tam ir zināmas sekas. Kad uzzināsiet, kas notiek, ja ejat gulēt ar neizžāvētiem matiem, jūs to vairs nedarīsit. Patiesībā to var uztvert nenopietni, bet no sīkumiem vienmēr izaug kaut kas vairāk. Ir svarīgi zināt, kāpēc izžāvēt matus pirms gulētiešanas.

Aicinām aizdomāties par sekojošām sīkumiem, kas var novest pie neparedzama rezultāta. Lūk, kā gulēšana ar mitriem matiem var ietekmēt jūsu pašsajūtu un izskatu.

Galvas nieze

Iespējams, ka vaina ir galvas utīs, bet, ja jūs ejat gulēt ar slapjiem matiem, tas var būt īstais iemesls galvas niezei. Slapji mati un mitra spilvendrāna rada apstākļus baktērijām, kas var aktīvāk vairoties un izraisīt kairinājumu. Iešana gulēt ar slapjiem matiem var veicināt arī blaugznu rašanos.

Matus nevar izķemmēt

Un ko jūs gribējāt? Miega laikā slapji mati, it īpaši, ja bieži mētājaties un grozāties, noteikti sapinās. Un labi, ja jums mati ir biezi un veseli, bet ja tie ir trausli un vāji? Ja gatavojaties no rīta ieveidot matus, jums būs jāpasvīst, lai tie atgūtu formu.

Galvas sāpes

Daži matu kopšanas speciālisti uzskata, ka, ejot gulēt ar mitru galvu, pastāv risks pamosties ar nepatīkamām sajūtām. Mitri mati pazemina ķermeņa temperatūru, kā rezultātā ķermenis sāk “sildīt” galvu. Līdz ar to rodas smaguma sajūta galvas rajonā, kas veicina galvas sāpes.

Lasi arī: Lai 1 minūtes laikā atbrīvotos no kaļķakmens tējkannā, nav nepieciešami nekādi speciāli veikala līdzekļi

Kāpēc mati ir tik cirtaini?

Tie paši eksperti saka, ka tas ir tāpēc, ka tie ir slapji. Slapji mati rada lielāku berzi uz spilvendrānas, kā rezultātā veidojas cirtas, kuras nav tik viegli iztaisnot. Cits jautājums, ja gribas lokas, tad matus pirms miega pilnīgi droši varat nežāvēt.

Slikts matu apjoms

Ja esat plānu un smalku matu īpašniece, tad lieliski saprotat, cik grūti ir tiem piešķirt apjomu. Ja regulāri guļat ar mitriem matiem, negaidiet, ka apjoms parādīsies pats no sevis. Gluži pretēji, to sasniegt būs vēl grūtāk.

Matu šķelšanās

Pazīstama friziere nevarēja saprast, kāpēc vienai no viņas klientēm tik bieži šķeļas mati. Līdz brīdim, kad uzzināja, ka viņai ir slinkums pirms gulētiešanas izžāvēt matus. Pēc tam, kad kliente pārstāja to darīt, viņas matu stāvoklis, protams, kļuva labāks. Kad mati ir mitri, tie ir vairāk pakļauti mehāniskiem bojājumiem.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment