Kāpēc jūs nevarat stādīt papardes pie mājas: māņticība un patiesība

Papardes iztvaiko daudz mitruma – ja tās stāda tuvu mājai, paaugstināts mitrums var izraisīt pelējumu un puvi.

Tas ne tikai atbaida mušas un lapsenes, bet arī piesaista citus kaitēkļus – piemēram, tas var būt patvērums ērcēm, kas rada daudz problēmu.

Lasi vēl: Dārznieku iecienītākais mēslojums ir pelni! Ko var un ko nevar barot ar “nenovērtējamo” pulveri

Turklāt no papardēm zemes gabalā nav viegli atbrīvoties – dažas sugas veido blīvas audzes un izplatās kā nezāles, izspiežot citus kultūraugus. Tas ir viens no iemesliem, kādēļ papardes nedrīkst stādīt dārzeņu dārzā, pretējā gadījumā jums būs nepieciešams pastāvīgi ierobežot auga augšanu un ierobežot tā augšanu. Tāpēc, ja vēlaties apbrīnot papardes, stādiet tās nomaļā dārza stūrī, kur tās nevienam netraucēs un neaizspiedīs citus augus.

Papardes mājā – zīmes un patiesība

Ko papardes dod mājai? Mājas papardēm ir vairākas priekšrocības. Pastāv uzskats, ka šo augu ir labi turēt mājā – tas uztur tajā harmoniju, piesaista finansiālu labklājību, attīra telpu no negatīvās enerģijas.

Pastāv arī cits viedoklis – tiek uzskatīts, ka papardes dzīvoklī, gluži pretēji, var kļūt par dažādu kaišu cēloni, izvelkot enerģiju no mājas iemītniekiem. Daļēji tā ir taisnība: augs uzsūc lielu daudzumu skābekļa, tāpēc to nevar novietot guļamistabā vai bērnistabā, jo no rīta var sāpēt galva.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Tajā pašā laikā jebkurā citā telpā vai sabiedriskās vietās šādas negatīvas ietekmes nebūs, tieši otrādi – augs mitrinās gaisu. Tāpat ir novērots, ka tas absorbē starojumu no sadzīves tehnikas, tāpēc papardi ir labi novietot to tuvumā.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment