Kāpēc krievi ir apsēsti ar Adidas treniņtērpiem? Tas beidzot ir izpētīts!

PSRS laikā bija ļoti maz iespēju iegādāties apģērbu no Rietumiem. Viss svešais kļuva “stilīgs,” bet viss vietējais “nestilīgs.” Tad pēkšņi, 90. gados tirgū ienāca lēti apģērbi no Ķīnas, Turcijas un Kaukāza reģiona. Cilvēki kopumā bija diezgan trūcīga un nebija pilnīgi informēti par Rietumu modes normām, tāpēc viņi izvēlējās lētos, praktiskos un ērtos apģērbus, kas visbiežāk nozīmēja treniņtērpus.

 

Treniņtērpi bija un joprojām ir ierasts apģērbs cietumos, jo tas ir ērts, kā arī nav/nebija pieejamas cietuma uniformas, citi apģērbi nebija atļauti.

90.gados mafija nodarbināja cīkstoņus un svarcēlājus, kuri bija beiguši savas sporta karjeras, lai kļūtu par izsitējiem un mafijas “muskuļiem.” Šiem cilvēkiem bija pieeja “Rietumu” apģērbam no to braucieniem uz ārzemēm, tāpēc tos valkāja ikdienā kā izrādīšanās veidu. Sporta apģērbs sāka reprezentēt autoritāti un spēku.

Lasi arī: Šādus skatus var redzēt tikai Krievijā. #7 ir vienkārši stulbums

Modernajā Krievijā, Adidas zīmols ir populārs ielu vīriešu(gopņiku) dēļ. Iemesls ir vienkāršs – Adidas treniņtērpi bieži tika viltoti un tirgoti lētāk, tāpēc cilvēki no zemākas sociālās klases to varēja atļauties.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment