Kāpēc laulības nav izdevīgas sievietei

Mūsdienu pasaulē laulības savienība starp vīrieti un sievieti vairs nav kāds prioritārs mirklis vai pēdējais punkts attiecību veidošanas stadijā.

Vēl vairāk, dažiem pāriem līdzīga savienība ar zīmogu pasē nepavisam nav izdevīga, jo laulības sev nes līdzi daudzus morālus aspektus, bet nereti arī materiālo atbildību kā no vienas, tā otras puses.

Izņēmums ir tie pāri, kuri ir pa īstam viens otrā iemīlējušies, kas tiecas veidot ilgtermiņa savienību, kas balstās uz savstarpējām jūtām un cieņu.

Bet pat tas nebūt ne vienmēr garantē absolūtu harmoniju un idilli laulībā. Tur, kur jūtas negaidīti atdziest, vietā nāk reāls skats uz lietām un sadzīvi, kur šodien arvien retāk un retāk iniciatīvu savās rokās uzņemas vīrietis, bet par līderi pāri kļūst sieviete. Bet tā nebija vienmēr.

Kā bija

Senākos laikos sieviete laulībā uzņēmās izteikti pavarda sargātājas lomu, kā arī pildīja gādīgās mātes un sievas lomu. Vīriešiem vajadzēja saviem spēkiem “vilkt” ģimeni, ko paredzēja viņa kā fiziski spēcīgākas personas statuss.

Un vispār, saskaņā ar dabas un anatomijas likumiem, galvenais barotājs ģimenē vienmēr bija “šīs pasaules stiprā dzimuma pārstāvis”.

Tajā pašā laikā partneri uzņēmās vienlīdz daudz atbildību, un katram bija uzliktas noteiktas saistības, kuru veiksmīga izpildīšana garantēja abiem ilgstošu laulību.

LASI VĒL: Sirmu matu maldinājums: kāpēc sirmi mati nepiestāvēs parastai sievietei

Saskaņā ar visiem stereotipiem priekšzīmīgai savienībai vajadzēja izskatīties tieši šādai, un mentalitāte apvienojumā ar iepriekšējo paaudžu audzināšanu neļāva cilvēkiem domāt alternatīvi. Tomēr laika gaitā sievietes loma attiecībās ir krasi mainījusies.

Kā ir tagad

Mūsdienās sieviete var simts reizes izdomāt pirms mesties ar galvu laulības attiecībās. Un runa nepavisam nav par kaut kādām viltībām, bet par elementāru neatkarību.

Daudzas mūsdienu meitenes nebūt neredz nepieciešamību pēc vīra, jo ir pilnībā spējīgas pašas sevi nodrošināt, un vīrieša kā pastāvīga vai pagaidu partnera klātbūtne intīmajā dzīvē viņām nav nopietna problēma.

Turklāt pēkšņas grūtniecības gadījumā mūsdienu sieviete neskries pie potenciālā bērna tēva ar palīdzības lūgumiem. Viņa turēs stingri stāju, atrisinās kaudzi problēmu, būdama jau pieklājīgā grūtniecības stadijā, un pēc tam laidīs pasaulē pilnīgi veselu pirmdzimto, kuru pati nodrošinās un izglītos.

Ak, vīrieša loma laulībā mūsdienās lielā mērā ir zaudējusi savu prioritāti bezatbildības dēļ, un tāpēc laulība kā tāda savu fundamentālo nozīmi lielā mērā ir izsmēlusi. Ak, kādi laiki, kādi tikumi!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment