Kāpēc sieviešu biksītēs ir tāda kā “kabatiņa”? Tev tas noteikti jāzina!

Saki godīgi: bērnībā arī tevi droši vien interesēja jautājums: kāpēc sieviešu biksītēs ir izveidota tāda kā “kabatiņa”?

Kad manai draudzenei bija četri gadi, viņa piegāja pie mammas, lai uzzinātu par “kabatiņas” mērķi, un teica: “Mammu, manas apakšbiksītēs ir caurums!”

Uz to māte viņai strauji atteica: “Tas nav caurums un nebāz tur pirkstus!”

Tā nu mēs uzaugām, savā naivumā ticot tam, ka tas ir slepens caurumiņš, kurā pieaugušās meitenes glabā vēl vienu biksīšu ieliktnīti.

Taču, kam tad īsti ir domāta šī “kabatiņa”?

Kā izrādās, tā nav nekāda “kabatiņa”, bet gan ķīļveidīgs ielaidums – akurāti iešūts dabīga auduma papildu slānis. Tā kā šūšanas procesā iekšpusē nav iespējams izveidot divas šuves, viena šuve netiek aizšūta.

Tādējādi gatavajā izstrādājumā izveidojas tāda kā kabatiņa, kas palīdz uzturēt intīmo higiēnu.

Tā kā ikvienas sievietes ikdiena ir maksts izdalījumi, intīmā vieta ir delikāti jākopj, lai tur nerastos baktērijas un saglabātos līdzsvarota mikroflora.

LASI VĒL: Pēc sarunas ar draudzeni aizmirsu “nolikt” telefonu. No dzirdētā man palika slikti

Diemžēl mūsdienās vairums veļas ražošanā izmantoto audumu, (zīda imitācija, satīns, gipūrs) nav draudzīgi ķermenim, ja runa ir par higiēnas uzturēšanu.

Tomēr no trikotāžas auduma izgatavotais iešuvums lielā mērā aizsargā pret kairinājumu, kas var rasties berzes vai sviedru dēļ.

Bet ne visiem apakšbiksīšu modeļiem ir iešūts papildu slānītis. Romantiskā stila biksītēs, kas ir īpaši plānas un darinātas no mežģīnēm un citiem grezniem materiāliem, nav šādas kabatiņas.

Uzskata, ka dāmas šādas biksītes valkās ne ilgāk par divām stundām no vietas, jo tās sāks grauzties miesā.

Daudzas mūsdienu jaunās dāmas joprojām neaizdomājas, kāpēc viņu smalkajām apakšbiksītēm ir “kabatiņa”. Ja tu uzzināji par tās nozīmi no šā raksta, tev būs lieliska sarunu tēma ar draudzenēm!

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment