Kāpēc Somijā gandrīz neizmanot plastmasas logus: inovatīvs risinājums

Kad runa ir par logu nomaiņu, liela daļa cilvēku tradicionāli izvēlas plastmasas rāmjus. Bet izrādās, ka ne visur tā ir. Piemēram, Somijā rīkojas citādā.

Fakts ir tāds, ka pēdējo 10 gadu laikā tur no “plastmasas” ir gandrīz pilnībā atteikušies. Redzēt plastmasas rāmi ir liela laime.

Pirmkārt, ir svarīgi uzsvērt, ka ideālu logu nav. Katram materiāla veidam ir savas stiprās un vājās puses. Tomēr ir interesanti iepazīties ar citu valstu pieredzi.

Kā jau minēts, pēdējos gados somi ir gandrīz pilnībā atteikušies no plastmasas logiem. Protams, plastmasas logiem ir vairākas nopietnas priekšrocības: tie ir ļoti hermētiski, tos ir viegli kopt, šādi rāmji izskatās estētiski, tiem uzreiz tiek pievienoti insektu tīkli, turklāt plastmasas logus ir vieglāk remontēt.

Tomēr tiem ir arī trūkumi: šādi logi neelpo, tie baidās no jebkādas mehāniskas iedarbības, turklāt plastmasas logi nav izturīgāki par 10 gadiem un no visiem pārējiem rāmjiem tiem raksturīgs vissliktākais ekoloģiskais stāvoklis.

Ilgstoši Somijā no logu rāmjiem priekšroku deva kokam. Starp šādu logu priekšrocībām ir lielāks draudzīgums attiecību uz vidi, ilgs kalpošanas laiks, iespēja tos uzstādīt un remontēt ziemā.

Tomēr no koka izgatavotajiem dubultstikla logiem ir nopietni trūkumi: tie ir dārgi, tiem nepieciešama īpaša kopšana, turklāt vienmēr pastāv risks saskarties ar nekvalitatīva materiāla furnitūru.

Lai uzzinātu, kādus logus tagad ir iecienījuši somi, ejiet uz nākamo lapu!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment