Kāpēc tev nevajadzētu turēt datoru klēpī – tas var būt bīstami!

Ja esi kādreiz apsvilinājis savus augšstilbus uz pārkarsuša klēpjdatora, tad tu esi iedomājies, ka vajadzētu uzzināt, vai pastāv kādi draudi tavai veselībai, turot klēpī (kurā atrodas bērnu radīšanai nepieciešamas ķermeņa daļas) karstu, radiāciju izstarojošu elektronisko ierīci. Vai tas ir slikti?

Ko mēs zinām par klēpjdatoru ietekmi uz veselību?

Par nelaimi, datori ir jaunievedums, kuru nepieciešams pakļaut padziļinātai izpētei, lai izzinātu to patieso ietekmi uz veselību. Tomēr tev noteikti jāzina tas, ka klēpjdators tavai ādai var nodarīt neatgriezeniskus kaitējumus.

Klēpjdatora temperatūra var izraisīt ādas pigmentu dislokāciju, medicīniski to sauc par rozi (erysipelas), kas tiešajā tulkojumā nozīmē “ugunīgie sarkanumi”.

Ādas krāsas maiņa saskarē ar datora ir līdzīga tai, kas parādās, novietojot kājas uz radiatora vai stāvot pārāk tuvu ugunskuram. Ārsti apgalvo, ka šī parādība nav bīstama, tomēr tā ir neatgriezeniska.

Sarkanas, pleķainas kājas var traucēt turpmākajiem randiņiem, jo tava iecerētā pārnākot mājās var paniski internetā meklēt informāciju par šiem plankumiem.

Runājot par randiņiem…

Vai klēpjdators izceps manu mantību?

Diemžēl tā var notikt.

Lai arī precīzi neviens nav definējis, ar kādām sekām varam saskarties, turot datoru klēpī ilgstoši, mums visiem zināms, ko var nodarīt tāds nieks kā šauru bikšu un iespīlētas apakšveļas nēsāšana. Tā var krasi pasliktināt spermas kvalitāti, gluži tāpat kā regulāra automašīnās vadīšana vairāk nekā 2 stundas dienā.

Viens no iemesliem, kas to izraisa, ir tas, ka sēklinieki sakarst, tādējādi bojājot spermu. Ņemot vērā, ka zinātnieki ir atklājuši to, ka klēpjdatora turēšana klēpī paaugstina sēklinieku temperatūru, ir skaidrs, ka tas ir kaitīgi veselībai.

Tas var nebūt tikai karstums, apgalvo kāds cits pētījums. Tika konstatēts, ka sēklinieku saskarsmē ar datoru, kurš savienots ar WiFi, samazinās spermas mobilitāte un notiek DNS defragmentācija.

Avots: www.thrillist.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">zinātnieks</cite>

    tikai zinātniekiem uzkarst pauti un smadzenes vienlaicīgi-muļķības!!!!-nedegradējiet tos,kam nav savas domāšanas!!!

  • <cite class="fn">Radiators</cite>

    Pilnīgas muļķības. Diendienā laptops klēpī un vidēji savas 3-4h pie stūres. Pie bērniem vienmēr ticis esmu ar pirmo “šāvienu”.

  • <cite class="fn">Ax.</cite>

    Radiator-tu ir nākotnes slepkavnieks….te tak neiet runa par gripu vai iesnām,bet gan par nākotni(un pat ne obligāti tā var “izšaut” vienā,divās paaudzēs-dažādu vīrusu utt.kaites mūžs ,ietekme nav zināma “gudrajam homo sapiens”)! Cerēt var tik uz mūsu adaptācijas spējām :).

Leave a Comment