Kāpēc tik daudzi multfimu varoņi ir dzelteni? Izrādās – viena dīvaina iemesla dēļ!

Kā skaidro vietnes “YouTube” kanāla “ChannelFrederator” uzturētājs Džeikobs Atkinsons, viens no vienkāršākajiem veidiem, kā padarīt multfilmas tēlu vizuāli atšķirīgu, ir izmantot pretkrāsas vai savstarpēji saderīgas krāsas.

Tieši tādēļ plaši tiek izmantota dzeltenās un zilās krāsas kombinācija. Visbiežāk pakaļplāns multfilmās ir zils, jo darbības notiek ārā un tā noteikti nav sakritība, ka uz zilā fona visvairāk izceļas tieši dzeltenā krāsa. Tāpat dzeltenā krāsa ir tīra un spilgta, tā lieki nenovērš skatītāju uzmanību un neliek tiem ievērot sīkumus.

Nozīmīgu lomu spēlē arī krāsu psiholoģija. Kā dzeltenā, tā zilā krāsa ir vizuāli patīkamas un saderīgas, savukārt tādas krāsas kā oranža, violeta, sarkana un zaļa ir savstarpēji nesaderīgas.

Lasi vēl: Lūk, patiesais iemesls, kāpēc baseini slikti ož – un tas nav tikai hlora dēļ!

Vēl kāda nianse, kuru tu noteikti esi ievērojis ir tā, ka lielākajai daļai multfilmu tēlu ir tikai četri pirksti. Šī tendence ir populāra, jo tā krietni atvieglo animētājiem darbu.

1920. gados māksliniekiem bija noteikts visai saspringts grafiks, īsā laika posmē viņiem bija jābūt spējīgiem izveidot tūkstošus dažādu skiču. Tieši tādēļ nācās meklēt īsākos ceļus, kas atvieglotu darbu. Visnotaļ interesanti, vai ne?

Avots: viralthread.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment