Karaliskie burkānu ikri. Lieliska alternatīva kabačiem un baklažāniem

Tiklīdz runa ir par dārzeņu ikriem, daudzu iztēlē uzreiz uznirst kadrs no filmas “Ivans Vasiļjevičs maina profesiju”, kur varonim Savelijam Kramarovam tek siekalas, ieraugot “aizjūras baklažānu kaviāru”. Taču ne mazāku iespaidu atstāj burkānu ikri, kurus man nesen iemācīja gatavot vecmāmiņa.

Neparasti burkānu ikri ir lieliska alternatīva uzkoda. Tie tiek pagatavots ļoti ātri, bet ēdiens izrādās maigs, viegls, garšīgs.

Galvenais, jums būs lieliska piedeva pie gaļas, rīsiem, zivīm un citiem ēdieniem. Bet, lai ar savām rokām pagatavotu tik izcilu dārzeņu kaviāru, jums ir jāizmanto visvienkāršākās un pieejamākās sastāvdaļas, kurām vispār nav nepieciešams daudz naudas.

Burkānu ikri

Sastāvdaļas:

  • 1 kg burkānu
  • 1,6 kg tomātu
  • 0,5 glāze cukurs
  • 1 glāze dārzeņu eļļa
  • 1 ķiploks
  • 1,5 ēdamkarote etiķis
  • 1 ēdamkarote sāls
  • 1/2 tējkarote malti melnie pipari

Pagatavošana:

1.Tomātus nomazgā un izlaiž caur gaļas mašīnu. Vai arī sakuļ ar blenderi.

2.Nomazgā, nomizo un sagriež gabalos burkānus. Pēc tam vai nu izlaiž viņus caur gaļmašīnu, vai izmanto blenderi.

3.Samaltos tomātus un burkānus pārliek katliņā, pievieno sāli, cukuru eļļu. Liek vārīties uz vidējas uguns 1,5 stundu.

4.Ķiploku izlaiž caur presi vai smalki sagriež. Katliņā pievieno ķiplokus un piparus, pēc 10 minūtēm – etiķi. Un vēl pēc 5 minūtēm noņemiet gatavos ikrus no uguns un ievietojiet tos sterilizētās burkās.

Bet jūs varat atdzesēt ikrus un nekavējoties pasniegt uz galda. Labu apetīti!

 

Leave a Comment