Sena biešu skābēšanas recepte! Īsts gardums!

Skābētas bietes iesākumā šķiet nestandarta uzkoda! Man nekad agrāk nebija nācies gatavot šādu uzkodu. Bet nesen es uzgāju vienkāršu recepti. Un man radās interese, kas tas ir un ar ko to ēd. Starp citu, jūs varat ēst šādas bietes vienkārši ar maizi vai kopā ar jebkuru pamatēdienu. Un arī borščam var pievienot skābētas bietes. Garantēta neparasta garšu kombinācija!

Skābētu biešu skaistums ir tāds, ka tās var pagatavot visu gadu. Šajā formā dārzenis ir lieliski piemērots mājas boršča pagatavošanai. Turklāt jūs varat izmantot pašu bieti un šķidrumu, kurā tā raudzēta.

Sastāvdaļas:

  • 500 g bietes
  • 0,5 tējkarote sāls
  • 1 tējkarote cukurs
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 1 lauru lapa
  • 2-3 gabali smaržīgie pipari
  • 0,5 tējkarote diļļu sēklas
  • Ūdens

Pagatavošana:

Vispirms rūpīgi nomazgājiet bietes un nomizojiet tās. Pēc tam sagriež bietes. Tās var būt plānas šķēles vai nūjiņas – kā jums patīk.

Tālāk ielieciet biešu gabaliņus sterilizētā burkā kopā ar visām garšvielām, sāli un cukuru. Tur jāpievieno arī sasmalcināti ķiploki un lauru lapa.

Bietes aplej ar aukstu vārītu ūdeni, lai šķidrums pilnībā pārklātu dārzeņus. Pēc tam pārklājiet burkas kaklu ar marli un novietojiet to tumšā vietā uz 2-3 dienām.

Lasi arī: Karaliskie burkānu ikri. Lieliska alternatīva kabačiem un baklažāniem

Pēc tam no burkas noņem marli un aizver to ar sterilizētu dzelzs vāku. Nosūtiet bietes ledusskapī uz 2-3 nedēļām. Šajā laikā bietes turpinās rūgt, bet pēc tam tās būs ideāli piemērotas lietošanai. Labu apetīti!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment