Viltotais zaķis: kā pagatavot ukraiņu virtuves tradicionālo gaļas ēdienu

Ukraiņu virtuvei ir bagāta vēsture un daudz autentisku ēdienu, kas tagad atgūst popularitāti.

Ja jums patīk ukraiņu virtuve, pamēģiniet pagatavot šo nepelnīti aizmirsto gaļas ēdienu, ko sauc par viltotu zaķi. Viltus tāpēc, ka šo ēdienu gatavo no jebkuras gaļas, bet ne no zaķa.

Sastāvdaļas:

Cūkgaļa – 1 kg

Liellopu gaļa – 0,5 kg

Trīs sīpoli

Rīvmaize – 100 g

Sāls, pipari, aromātiskie garšaugi – pēc garšas

Eļļa – cepšanai

Kečups – dekorēšanai

Pagatavošana:

Sasmalciniet gaļu gaļas mašīnā. Vai arī uzreiz ņemt gatavu malto gaļu. Sīpolus smalki sagrieziet un apcepiet, līdz tie kļūst mīksti. Rīvmaizi atšķaida ar pienu vai ūdeni, lai iegūtu putrai līdzīgu masu. Maisījumu iemaisa maltajā gaļā.

Pievieno ceptus sīpolus, sāli, piparus un iecienītākos garšaugus. Visu labi samaisa un ievieto ietaukotā taisnstūrveida kēksa formā. Ja tādas nav, vienkārši ar rokām veidojiet maizi un izlieciet uz cepšanas paplātes.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Cep cepeškrāsnī, kas uzsildīta līdz 200 grādiem 60 minūtes. Ja garoziņa virsū apdeg, pārklājiet ar foliju. Pēc stundas gaļu izņemiet ārā, apsmērējiet ar kečupu un uz 10 minūtēm ievietojiet atpakaļ uzkarsētā cepeškrāsnī. Tad sagrieziet šķēlēs un pasniedziet.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment