Šķipsniņa kanēļa podiņā un uzziedēs jebkurš zieds. Noderīgas garšvielu īpašības istabas augiem

Kanēlis ir garšviela ar raksturīgu smaržu un antiseptiskām īpašībām. Piemīt spēcīga antioksidanta iedarbība. Tautas līdzeklis istabas augu kopšanai.

Vai kanēlis ir mēslojums?

Garšviela nevar aizstāt pilnvērtīgu mēslojumu, neskatoties uz to, ka daudzos tiešsaistes rakstos tā tiek pozicionēta kā mēslojums. Vienkārši pārbaudiet kanēļa ķīmisko sastāvu.

Ir kalcijs un kālijs, bet tādās devās, kas nepārprotami ir nepietiekamas, lai apmierinātu istabas ziedu vajadzības. Uzmanības vērti ir mikroelementi, īpaši magnijs, dzelzs, nātrijs un mangāns.

Bet augsts Mn saturs var būt gan labvēlīgs, gan kaitīgs ziediem. Profilakses nolūkos un barošanai zem saknēm, laistīšana ar kanēļa šķīdumu tiek veikta reizi sešos mēnešos.

Lasi vēl: Kā atbrīvoties no smakas āra tualetē: sena, pārbaudīta un lēta metode

Antiseptisks līdzeklis

Pasaule ir zaudējusi leģendu un iedvesmotāju: no šīs dzīves mūžībā devusies ievērojama personība

Apgriežot istabas ziedus, garšvielu bieži izmanto aktīvās ogles vai briljantzaļās krāsas vietā. Brūces pārkaisa ar pulveri, ja tām ir mazs laukums, izmantojiet vates tamponu. Apakšējo un augšējo griezumu apstrādā arī, griežot augus.

Pēc sakņu tīrīšanas no puves, jums ir jādezinficē veselīgā daļa. Arī maltā garšviela ar to var viegli tikt galā – vienkārši iemērciet tajā apakšējos dzinumus, un jūs varat stādīt augu svaigā substrātā.

Lasi vēl: Tā kabačus neviens negatavo, bet es cepu katru rītu sezonas laikā . Kabaču plācenīši, aiziet kā sēkliņas, lai cik pagatavo!

Kanēlis tiek uzskatīts par labu līdzekli pret pelējumu. Uz augsnes virsmas vai skartajām lapām uzkaisa sausu pulveri, un sēnītes izplatība tiek apturēta. Bet, lai problēma neatkārtotos, jums būs jāpielāgo aprūpe, ja cēlonis ir nopietna infekcija, var būt nepieciešama ķīmisko fungicīdu lietošana.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment