Karaliskie kartupeļu salāti, kas iekaros ikviena vīrieša sirdi. Dāmas, palutiniet savus mīļotos ar šo gardumu – viņi būs sajūsmā!

1. salātu versijas pagatavošanas gaita:

Uzkarsējam cepeškrāsni līdz 190°C. Sagatavojam nepieciešamās sastāvdaļas kartupeļu salātiem ar bekonu. Rūpīgi nomazgājam kartupeļus un nomizojam sīpolus.

Kartupeļus sagriežam kubiņos, pārkaisām ar sāli un pipariem, liekam uz cepešpannas un gatavojam iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 35 minūtes.

Karstā pannā uz plīts apcepam bekonu, liekam uz šķīvja, atdzesējam un smalki sakapājam.

Sīpolus sagriežam mazos kubiņos un apcepam kausētos taukos līdz tie kļūst caurspīdīgi.

Citrona sulu, ūdeni, sinepes, cukuru sajaucam, pievienojam sīpoliem, cepam 5 minūtes līdz mērce sabiezē.

Mērci pārlejam pāri kartupeļiem, pievienojam sasmalcinātas dilles, bekonu un apmaisām, ļaujam nostāvēties 15 minūtes, tad pasniedzam galdā.

2.salātu versijas pagatavošanas gaita:

Kartupeļus nomazgājam, nomizojam, sagriežam kubiņos, vārām 20 minūtes, buljonu notecinām. Olas novārām cieti. Sīpolu nomizojam. Rozīnes iemērcam verdošā ūdenī uz 15 minūtēm, tad ieberam sietā.

Lai pagatavotu mērci, sajaucam citrona sulu, jogurtu, cukuru, kariju, sāli, piparus, koriandru. Vārītās olas atdzesējam, nomizojam un sagriežam mazos kubiņos.

Sajaucam visas salātu sastāvdaļas, pārkaisām ar kariju un pasniedzam galdā.

Labu apetīti!

Ja tev šī recepte šķita interesanta, atzīmē to ar “patīk” un dalies sociālajos tīklos. Būsim tev pateicīgi!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment