Kartupeļu biezenis būs labāks nekā tavai vīramātei: 3 galvenie šefpavāra noteikumi

Kartupeļu biezeni var pagatavot daudz garšīgāku, ja ievēro dažus vienkāršus noteikumus.

Šefpavāre Džūlija Kronberga stāsta, kas jāatceras gatavošanas laikā un pirms gatavošanas.

Pēc kulinārijas ekspertes domām, vispirms ir jāizvēlas pareizais kartupeļu veids. Ir jāizvēlas sugas ar augstu cietes saturu. Tikai no tiem var pagatavot neticami garšīgu kartupeļu biezeni. Citos gadījumos piedeva būs bezgaršīga.

Tikpat svarīgi ir pievērst uzmanību ūdenim, kurā plānojat gatavot kartupeļus. Tam arī nevajadzētu būt svaigam. Tāpēc šķidrums pirms vārīšanas ir jāsāla.  Svarīgi, lai uz kartupeļiem nepaliktu nekādi bojājumi.

Lasi vēl: Ko tas nozīmē, ja saplīst trauki: zīme, par ko jāzina

Neaizmirstiet par pārējām sastāvdaļām. Piemēram, neilgi pirms garnīra gatavošanas eļļa jāsasilda līdz istabas temperatūrai. Ja biezeņa sastāvā plānots pievienot piena produktus, tad ar tiem jārīkojas tāpat. Tomēr labāk ir uzsildīt katliņā.

Pievienojot ūdeni, jāņem šķidrums, kas paliek pēc kartupeļu vārīšanas. Tādējādi kartupeļu biezenis būs daudz garšīgāks.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment