Kas notiek, kad Tu pārtrauc savus treniņus?

  1. Tev paaugstinās asinsspiediens

Šis notiek gandrīz vai uzreiz. Tavs asinsspiediens jau ir augstāks dienās, kad tu netrenējies, jo tavi asinsvadi pielāgojas lēnākajai asins plūsmai. Atsākot treniņus, tavs spiediens jau pirmajā dienā pazeminās, bet tas būs pilnīgi pielāgojies tavām aktivitātēm jau pēc nedēļas. Pēc mēneša vai 2 mēnešu regulāriem treniņiem, tavs asinsspiediens būs pieradis pie regulāri aktīvākas asins pumpēšanas caur sirdi un tāpēc tavs spiediens vairs nelēks debesīs, kad tu sāksi treniņu.

  1. Cukura līmenis asinīs paaugstinās

Parasti pēc ēšanas cukura līmenis asinīs paaugstinās, līdz tas normalizējas treniņa laikā. Muskuļi un citi audi uzsūc to, lai rastu enerģiju. Bet, ja tev nav fizisko aktivitāšu jau nedēļu, bet tavi ēšanas paradumi nav mainījušies, tad cukurs asinīs paliek neizmantots. Tas tevi var novest pie sirds slimībām vai diabēta.

  1. Tev samazinās izturības līmenis

Vai tu els jau pēc uzkāpšanas 5 stāvā? Tas ir rezultāts pēc 2 nedēļu pavadīšanas uz dīvāna. 2 nedēļu laikā zūd muskuļu spēja izmantot skābekli par 20%. Tavas mazās skābekļa rūpnīcas vairs nespēj pilnvērtīgi pārvērst skābekli enerģijā, kura ir nepieciešama muskuļiem. Šis efekts rodas jau pēc 4 dienām, pat, ja iepriekš esi regulāri trenējies 6 nedēļas.

  1. Tavi muskuļi saraujas, noplok

Labā ziņa ir tā, ka spēks saglabājas ilgāk nekā izturība. Tomēr tas ir individuāli atkarīgs no tevis, cik liels būs tavs bicepss pēc pasīvām 2 nedēļām. Protams, tas ir mīts, ka muskuļi pārvēršas par taukiem, bet muskuļi zaudē savu formu. Tāpēc tie izskatās ļumīgāki un zaudējuši savu stingrību.

  1. Tu kļūsti apaļīgāks

Pēc nedēļas muskuļi sāk zaudēt savu tauku dedzinošās spējas un tava vielmaiņa kļūst lēnāka. Tavi ēšanas paradumi parasti nemainās. Ikdienā tu lieto tik pat daudz ogļhidrātus un olbaltumvielas, kuras netiek iztērētas, tāpēc tās sāk veidot uzkrājumus. Ja tu esi ieturējis pauzi aptuveni 6 nedēļas, tad tev būs jātrenējas aptuveni 2 reizes ilgāk, lai atgūtu savu iepriekšējo formu.

Avots: menshealth.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment