Katrs apēstais kumoss ir tā vērts! Ābolu pīrāgs ar slepeno sastāvdaļu (+recepte: soli pa solim)

 

Sastāvdaļas pildījumam 

Olas – 2 gabali

Cukurs – 120 grami

Kukurūzas ciete – 2 ēdamkarotes

Piens – 400 militri

Vaniļas ekstrakts – 2 tējkarotes

Āboli – 4-5 gabali

Citronu sula – 2 ēdamkarotes

 

Pagatavošana

Mīksto sviestu kopā ar cukuru, olu un skābo krējumu sajauc ar putojamo slotiņu līdz viendabīgai masai.

Izsijā miltus un sajauc ar sāli un cepamo pulveri. Pievieno sviestam un samīca mīkstu un gludu mīklu.

Saveļ to bumbā, ietin pārtikas plēvē un ievieto ledusskapī uz 1 stundu.

Lasi vēl: Sen vairs nemazgāju virtuves dvieļus, 5 minūtes, un tie ir kā jauni un smaržo pēc svaiguma. Vienkāršs veids, kā man palīdz

Šajā laikā pagatavo krēmu. Samaisa olas, cukuru un cieti līdz viendabīgai masai.

Uzkarsē pienu līdz vārīšanās temperatūrai. Nepārtraukti maisot, pienu ar tievo strūkliņu ielej olu maisījumā un pievieno vaniļas ekstraktu.

Lej katliņā. Vāra, strauji maisot, 2–3 minūtes, līdz sabiezē.

Ielej krējumu bļodā, pārklāj ar pārtikas plēvi un nedaudz atdzesē.

Ābolus nomizo, sagriež mazos gabalos un apslaka ar citronu sulu.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Ar cepampapīru izklāj apaļu formu ar diametru 24 cm vai kvadrātveida formu ar 20 cm malu.

Atdala apmēram divas trešdaļas mīklas, izrullē to 3-4 mm biezā kārtā. Mīklu liek formā, piespiež pie apakšas un sāniem.

Izgriež nelīdzenumus un ar dakšiņu saduriet garozu. Cep 20 minūtes.

Izņem pamatni no cepeškrāsns, uzliek ābolus un krēmu. Atlikušo mīklu sarīvē uz rupjās rīves

Vienmērīgi krēmu apkaisa ar sarīvēto mīklu  un cep līdz zeltaini brūnai krāsai 50–60 minūtes.

Lasi vēl: Pavārmāksla? Pieci vienkārši soļi un gatavs! Salāti ar kraukšķīgiem ceptiem kartupeļiem (+recepte)

 

 

Leave a Comment