Kāzu jubilejas – to nosaukumi un skaidrojumi; No ceriņu kāzām līdz briljanta kāzām

No katūna līdz ceriņiem – pirmā piecgade

 

Rudens ir ne vien ražas vākšanas, bet arī kāzu laiks. Cilvēka dzīves pamats ir ģimene, tāpēc ir jauki iedibināt tradīciju apsveikt vienam otru ģimenes dzimšanas dienā. Lūk, kā pāra kopdzīves pazinēji raksturo šos nozīmīgos pieturas punktus.

1 gads. Katūna kāzas. Mīlestība ar rozā brillēm uz acīm attiecībās ienes vieglumu, bērnišķīgumu, draiskumu, otrajā pusītē mīļi šķiet pat netikumi.

2 gadi. Papīra kāzas. Jauno kopīgā dzīves ceļa sākums vairs nav kā balta lapa. Tajā parādās pirmie ieraksti. Daži burti ir taisni, citi trīcelīgi, parādās jautājuma zīmes un daudzpunktes.

3 gadi. Ādas kāzas. Attiecības kļūst arvien noturīgākas, stabilākas. Partnerībā ir daudz prieka, svētku, tiek ieviestas jaunas tradīcijas.

4 gadi. Lina kāzas. Tiek likti pamati mājas būvniecībai. Attiecības ir nostiprinājušās, un ģimenē var ienākt trešais.

5 gadi. Ceriņu kāzas. Ceriņi ir ģimenes miera un laimes simbols. Tie palīdz saglabāt uzticību, kad piezogas dusmas un aizvainojums.

Seši līdz desmit kopdzīves gadi

 

6 gadi. Čuguna kāzas. Mājas pavards arvien ilgāk tur siltumu. Pie tā ģimene pulcējas, lai izrunātu, kas iepriecina un kas nospiež sirdi.

7 gadi. Vara kāzas. Pārvarētas pirmās grūtības, ģimenes saites kļuvušas stiprākas, un pāris attiecībās sasniedzis briedumu.

8 gadi. Bronzas kāzas. Ģimene ir kā bronzas sakausējums, kuras pamatus nespēj izkustināt ne vētras, ne plūdi. Pāris vairāk domā par materiālo vērtību uzkrāšanu.

Lasi arī: Nemetiet ārā granulu maisiņus no kurpju kastēm un somām – lūk kā tie jums noderēs!

9 gadi. Fajansa kāzas. Vērtīgs materiāls, kas, nevērīgi apejoties, var ieplaisāt. Ikdienas virpulī jācenšas vienam otru vairāk uzklausīt, atbalstīt, sacīt mīļus vārdus. Nevērība, vienaldzība un aizņemtība dzīvesbiedru var ievainot.

10 gadu. Rožu kāzas. Sarkana roze simbolizē patiesu mīlestību, cieņu, drosmi un kaisli. Tā ir pirmā nozīmīgā kāzu jubileja, kurai par godu tiek rīkota saviesīga ballīte.

Šķir otru lapu, lai skatītu pārējos gadus

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment