Nemetiet ārā granulu maisiņus no kurpju kastēm un somām – lūk kā tie jums noderēs!

Iegādājoties jaunas kurpes vai galantērijas izstrādājumus  – somu, maku, maisiņus ar gela granulām, ko ražotāji ievietojuši produkta iepakojumā, lielākoties izmetam kā kaut ko nederīgu. Taču tie var kļūt par lielisku palīgu saimniecībā.

Vispirms tiksim skaidrībā – kas atrodas maisiņā un kam tas domāts. Papīra maisiņā ievietotas silikogela granulas, kas ļoti labi uzsūc mitrumu. Tātad tās domātas, lai pasargātu ādas izstrādājumus no mitruma iedarbības transportējot un uzglabājot. Arī saimniecībā šos granulu maisiņus var izmantot ar līdzīgu mērķi – novērst vai pazemināt mitruma līmeni.

1. Apavu žāvēšanai
Katrs kaut reizi lietavu laikā, kad apavi izmirkuši, bet nav laika tos izžāvēt lēnām, žāvējis tos uz apkures baterijām vai pie kamīna, krāsns, plīts utt. Diemžēl tas bojā apavus, jo karstumā, ātri izžūstot, apavu āda saraujas, un tajā rodas nelielas plaisiņas, kā arī apavu forma deformējas, bet gumijas platforma var ieplīst. Daudz ērtāk un arī nekaitīgāk ir izmantot granulu maisiņus – tos ievieto apavos un pagaida, līdz granulas mitrumu absorbējušas (tas būs pat ātrāk nekā žāvēt uz baterijām).

No pārlieku liela mitruma uz saimniecības vai dārza instrumentiem var parādīties rūsa. Lai uzturētu inventāru kārtībā, pietiks ar trim, četriem granulu maisiņiem, ko ievieto instrumentu kastē.

3. Skūšanās žilešu uzglabāšanai
Uzglabāt žiletes vannas istabā ir ērti, bet nav ieteicams, jo mitruma ietekmē tās zaudē asumu. Lai tā nenotiktu, bārdas nazi ieteicams turēt glāzē, kas piepildīta ar silikogela granulām.

Lasi arī: Viņi nemūžam nepametīs nelaimē: trīs horoskopa zīmes, kuru pārstāvji rūpējas par draugiem un ģimeni

4. Foto kameras pasargāšanai
Mēdz gadīties, ka krasu temperatūras maiņu rezultātā aizsvīst kameras objektīvs. No tā palīdzēs izvairīties granulu maisiņš, ko ievieto somā, kurā uzglabā kameru.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk (vēl 6 veidi, kur izmantot šīs granulas)

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment