“Ķekava” sāk ražot pirmo grila produkciju Baltijā ar marķējumu “Audzēts bez antibiotikām”

Izvēršot ar norādi “Audzēts bez antibiotikām” marķēto produktu klāstu, Latvijas vadošais putnu gaļas ražotājs AS “Putnu fabrika Ķekava” visu grila produkciju turpmāk piedāvās paaugstinātā kvalitātē ar marķējumu “Audzēts bez antibiotikām”.

“Ar aptuveni 40% tirgus daļas*, “Ķekava” ir līderis marinētās gaļas segmentā Latvijā.  Turpinot investēt putnu labturībā un kvalitātes vadībā, šogad pirmo reizi grilēšanas cienītājiem esam sākuši piedāvāt paaugstinātas kvalitātes marinēto gaļu ar marķējumu “Audzēts bez antibiotikām”. Atļauju izvietot šādu marķējumu uz savas produkcijas saņēmām tieši pirms gada, kad pirmie Baltijā apliecinājām – esam radījuši tādus apstākļus, kas nodrošina putniem sevišķi augstu labturību un pasargā tos no saslimšanas. Kā pirmo sākām piedāvāt svaigo vistas gaļu ar šādu norādi, bet šogad iespēja iegādāties sevišķi kvalitatīvu putnu gaļu būs arī grilētājiem, kuri vēlas iegādāties gatavus grila produktus. Putnu labturība, biodrošība, iekšējo procesu izsekojamība un kvalitātes vadība ir mūsu prioritāte, kas ļauj mums īstenot unikālu ražošanas pieeju, un šogad esam tajā investējuši jau 4,5 miljonus eiro,” saka Andrjus Pranckevičs, AS “Putnu fabrika Ķekava” valdes priekšsēdētājs.

“Ķekava” ir pirmais un pašlaik vienīgais gaļas ražotājs Baltijā un viens no nedaudziem Eiropā, kurš ieviesis ražošanu bez antibiotikām, un pircējam to apliecina marķējums “Audzēts bez antibiotikām”.

“Ķekava” marinēto produktu klāstā ir kopumā 20 dažādi produkti. Daļu no tiem varēs pašiem nogaršot 19.maijā Lucavsalā “Latvijas Grila & BBQ festivālā”, kuru organizē grilētāju apvienības “Grilētāju Brālība”. Produkti ir piemēroti kā prasmīgiem grilēšanas meistariem, tā iesācējiem, jo gaļa ir viegli un ātri pagatavojama un garšu daudzveidība padara to piemērotu dažādām gaumēm.

Šobrīd antibiotiku patēriņš “Ķekavā” ir viens no viszemākajiem Eiropas Savienībā un vienā līmenī ar tādiem kvalitātes līderiem kā Norvēģija, Islande un Zviedrija. Augstā labturība ir priekšnosacījums, kas ļauj uzņēmuma, pasargāt putnus no saslimšanas un nodrošināt īpaši kvalitatīvu gaļu. Vidēji gadā 90% putnu “Ķekavā” izaug neslimojot un bez saskares ar antibiotikām.

Pašlaik “Ķekava” svaigā vistas gaļa ar marķējumu “Audzēts bez antibiotikām” ir pieejama Latvijas un Lietuvas tirgū, bet drīzumā plānots uzsākt produkcijas eksportu arī uz Igauniju.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment