Kekss “Trīs glāzes”: dēļ šī kēksa ledusskapī bieži turu kefīru

Šodien gribu   jums atklāt garda kēksa recepti ar kefīru. Nosaukumu ir “Trīs glāzes”. Recepte ir viegli iegaumējama, pagatavojama un kēkss ļoti gards.

Kēkss ir kūkas veids, kas bieži tiek pagatavots no miltiem, cukura, olām, sviesta un piena (mūsu versijā tas tiks pagatavots ar kefīru). Tam var pievienot dažādus garšvielu, piemēram, vaniļas, citronu vai šokolādes gabaliņus, lai piešķirtu tam papildu garšu.

Kēksi parasti tiek cepti kā mazās kūkas, kas tiek pasniegti kā deserts. Tomēr to var arī sagriezt un ievietot tortē, vai arī atteikt dažu no sastāvdaļām un pagatavot veselīgāku iespēju.

Lasi arī: Augļu koki bez laputīm un skudrām: labākais slazds uz visu vasaru, kas nekaitēs kokam

Kēkss ir populārs pasaulē, un daudzas valstis nodarbojas ar savu veidu pagatavošanu. Kēksu var atrast veikalos, kafejnīcās un restorānos, bet to var arī pagatavot mājās, izmantojot dažādas receptes un sastāvdaļas.

Kēksi parasti tiek baudīti kopā ar tēju, kafiju un piena produktiem, piemēram, pienu un kakao. Daudzi cilvēki arī bauda kēksus ar saldajiem vīniem vai augļu sulas. To var izdarīt pēc savas izvēles atkarībā no savas gaumes.

Kēkss nav uzskatāms par īpaši veselīgu pārtikas produktu, jo tajā ietilpst daudz cukura un tauku. Tomēr, kā ar jebkuru citu pārtikas produktu, lielā mērā atkarīgs no tā, cik daudz un kādi citi pārtikas produkti tiek patērēti kopā ar kēksu.

Ja kēksi tiek ēsti ikdienas uzturā lielā daudzumā, tas var izraisīt lieko svaru un veselības problēmas. Bet, ja tiek ievēroti veselīga dzīvesveida principi, kā daudzveidīgs un sabalansēts uzturs,  tad kēkss var tikt patērēts droši.

Turklāt, noteikti ir veselīgākas kēksu iespējas. Piemēram, auzu kēkss vai saldais kēkss ar medu cukura vietā. Tādējādi jums ir vairāk kontroles par sastāvdaļām, un Jūs varat atbrīvoties no liekā cukura un taukiem.

Kopumā, kēkss nav uzskatāms par veselīgu pārtikas produktu, bet mērenībā to var baudīt kā daļu no sabalansēta uztura un dzīvesveida.

Un lūk pati recepte:

Sastāvdaļas

Manna – 1 glāze (160 g);

Cukurs – 1 glāze (200 g);

Kefīrs – 1 glāze (250 ml);

Milti – 4 ēd.k. (100 g)

Olas -2 gab.;

Augu eļļa – 50 ml;

Sāls – 1/3 tējk.;

Soda – 1 tējk.;

Citronu sula – 1 tējk.;

vai citronskābe -1/3 tējk.;

Vaniļas cukurs – 1 iepakojums;

Magones – 3-4 ēdamkarotes.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment