Šis aprīlī-maijā lietojamais zemeņu mēslojums pārsniegs visas cerības: ogas vienmēr būs lielas un saldas

Zemeņu mēslošana aprīlī var būtiski ietekmēt to ražu. Personīgi es šo mēslojumu lietoju jau sesto gadu pēc kārtas un rezultāts nebeidz mani pārsteigt.

Zemeņu tāpat kā citu augļu audzēšanai nepieciešama pietiekama uztura nodrošināšana. Mēslošanas pamatmērķis ir nodrošināt augu ar visu to, kas tām nepieciešams, lai attīstītu visus savus orgānus un veiktu fotosintēze, kas nodrošina enerģiju augam.

Piemēram, daži no elementiem, kas nepieciešami zemeņu audzēšanai, ir slāpekļa, kālija un fosfora. Slāpekļa mēslošana var palīdzēt uzlabot zemeņu augšanu, jo slāpeklis ir viens no būtiskākajiem elementiem, kas nepieciešami auga ziedošanai un augļu attīstībai. Kālija mēslošana var palīdzēt uzlabot audzēšanas laiku un palīdzēt saglabāt augļu svaigumu, kamēr fosfora mēslošana var palīdzēt uzlabot sakņu sistēmu un augu attīstību kopumā.

Lasi arī: Kekss “Trīs glāzes”: dēļ šī kēksa ledusskapī bieži turu kefīru

Tāpat kā ar jebkuru augu, zemenēm vajadzīgs pietiekams uzturs, lai varētu attīstīties un sniegt veselīgus augļus. Lai nodrošinātu pietiekamu uzturu, būtu vēlams veikt augšanas apstākļu testēšanu un izvēlēties piemērotus mēslošanas līdzekļus, uzmanīgi ievērojot ieteicamo normu un iekļaujot šo procesu lauksaimniecības praksi.

Ja vēlaties iegūt labu zemeņu ražu, iesaku nebūt slinkam un ar šo maisījumu pabarot zemeņu stādus, kad ārā temperatūra dienā ir virs +15 grādiem.

Parasti es to daru aprīļa 2. pusē vai maija sākumā, viss ir atkarīgs no laikapstākļiem.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment