Lai ķirši labi nestu augļus, es noteikti izmantoju mēslojumu – es jums pastāstīšu sīkāk

Tāpat kā visi, kad sāku strādāt dārzā, sapņoju par bagātīgu ražu, domāju, ka man viss nesīs vairāk augļu nekā citiem dārzniekiem. Bet tas izrādījās grūti sasniedzams. Lai iegūtu labu ražu, man bija jāpieliek lielas pūles un pastāvīgi jāmācās. Šodien es ar prieku dalīšos ar jums savā pieredzē, pastāstīšu, kā panākt, lai ķirši un ķirši nestu labu ražu.

Pati bagātīga raža parādās tikai retos gadījumos. Arī koki ir dzīvi un tiem nepieciešama aprūpe, kas izpaužas barošanā, kopšanā un ārst*šanā. Viens no galvenajiem uzdevumiem ir savlaicīga barības vielu piegāde kokiem. Tad viņi baudīs izcilu ražu un mazāk sli*os.

Labākais mēslojuma laiks ir rudens, bet pavasarī saldos ķiršus vēlams izbarot arī pirms augšanas sezonas sākuma, lai saglabātu aktīvu augšanu un attīstību. Pareizi izvēlēti mēslošanas līdzekļi veicina jaunu dzinumu parādīšanos un pēc tam ietekmē produktivitāti.

Pavasara barošana ir ļoti svarīga, it īpaši jauniem kokiem, un ir jāizvēlas tikai nepieciešamās vielas.

Jaunu dzinumu intensīvai augšanai nepieciešams pietiekams daudzums slāpekļa mēslojuma. Tagad es runāšu par to pielietošanas tehnoloģijām un nepieciešamajiem daudzumiem kokam.

Mēslošanas līdzekļu veidi

Kā jūs droši vien jau zināt, mēslošanas līdzekļi ir sadalīti organiskajos un minerālmēslos. Pirmie ir kūtsmēsli, humuss, kūdra, komposts, dažādi pārtikas atkritumi un tamlīdzīgi. Ar tiem ieteicams mēslot augsni gan pavasarī, gan rudenī, un, ja augsne ir mulčēta, tā būs irdena, viegli uzsūks nepieciešamās minerālvielas un ļaus tām nodoties saknēm.

Otrās ir neorganiskas, kas koncentrētā veidā satur koku dzīv*bai nepieciešamās barības vielas.

Jau teicu, ka koku augšanai un attīstībai nepieciešams pietiekams slāpekļa daudzums, un tagad pastāstīšu, kādas vielas satur nepieciešamos elementus.

Dārzkopībā izmantotie slāpekļa mēslošanas līdzekļi ir urīnviela, amonija sulfāts, kalcijs un amonija nitrāts un urīnviela.

Lasi vēl: Maijs nesīs veiksmi: kurai zodiaka zīmei liktenis būs labvēlīgs?

To devas ir atšķirīgas, tāpēc jums ir jābūt uzmanīgiem šajā jautājumā.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment