Laputis mani vairs netraucē. Vienreiz apsmidzināju kultūraugus ar struteņu novārījumu un negantie kaitēkļi pazuda kā nebijuši

Sveicināts, dārgais lasītāj! Šodien mēs detalizēti apspriedīsim metodes, kā apkarot tik nepatīkamu kaitēkli kā laputis.

Šosezon laputis ir kļuvušas par īstu postu daudziem maniem augiem – no rozēm līdz jāņogām un dekoratīvajām kultūrām. Neskatoties uz tautas līdzekļu daudzveidību, ne visi no tiem ir efektīvi. Tāpēc es vēlos dalīties ar kādu pārbaudītu recepti, kas man vairākkārtīgi ir palīdzējusi cīņā pret šiem bīstamajiem dārza kaitēkļiem.

Veicot eksperimentus un aktīvi piedaloties interneta forumos, man izdevās izveidot efektīvu novārījumu pret laputīm. Esmu to veiksmīgi izmantojusi savā mazdārziņā vairāk nekā vienu reizi, tāpēc ķersimies pie detaļām.

Vispirms jāsagatavo novārījums. Es izmantoju 200 gramus veļas ziepju, kuras atšķaidu ar 2 litriem ūdens. Bet ir svarīgs faktors – ūdenim nedrīkst būt parasts, bet gan piesātināts ar nezālēm, kam ir izteikts aromāts. Personīgi es dodu priekšroku strutenēm, kas aug netālu no manas mājas. Sagriežu šo augu mazos gabaliņos un vāru katliņā ar 2 litriem ūdens, lai iegūtu bagātīgu novārījumu.

Pēc novārījuma atdzišanas tas jāizfiltrē un jāsajauc ar ziepju masu. Rezultātā iegūstam koncentrētu šķīdumu, ko pēc tam atšķaidām proporcijā no 1 līdz 10 – uz 2 litriem novārījuma vajadzīgi 20 litri ūdens. Varam pielāgot apmērus atbilstoši savām vajadzībām. Sagatavoto šķīdumu var uzglabāt un lietot pēc vajadzības.

Ja tev patika šī recepte un informācija bija noderīga, lūdzu, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos. Ceru, ka šie padomi palīdzēs tev veiksmīgi atbrīvoties no laputīm.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment