Pagatavošana:
Nomizojiet ķirbi. Sagrieziet to gabaliņos un vāriet. Kad tas kļuvis mīksts, notecina ūdeni un sablenderē ķirbi. Jāiegūst apmēram 0,5 litri ķirbju biezeņa.
Lasi vēl: Organisma attīrīšana ar citrona sēklām. Neticams līdzeklis!
Pievienojiet biezenim augu eļļu. Olīveļļa ir labāka, lai maize būtu aromātiskāka.
Tad pievieno sāli, cukuru, raugu un nedaudz miltu. Atstājiet šo maisījumu pusstundu nostāvēties.
Pakāpeniski pievienojiet pārējos miltus. Sadaliet mīklu divās daļās, lai pagatavotu divus klaipiņus. Ielieciet mīklu ietaukotās formās. Cep maizi cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā vienu stundu.
Maize ar ķirbju sēklām būs vēl veselīgāka un garšīgāka. Tās var pievienot iekšpusē un pārkaisīt maizes virspusē.
Tevi noteikti interesēs
- Dailes teātra direktors Juris Žagars par latviešiem: “Jūs neprotat novērtēt vienu unikālu lietu!” (+ VIDEO)by Laura Andersone
- Ģimene mani apsveica 60 gadu jubilejā, bet neviens neapdāvināja; tikai pašās beigās vedekla pasniedza sīku paciņuby Rinalds Bergmanis
- Rīgā ierosina plašas pārmaiņas: daudzas no tām skars tieši šoferīšusby Sandra Vīgante