Pagatavošana:
Nomizojiet ķirbi. Sagrieziet to gabaliņos un vāriet. Kad tas kļuvis mīksts, notecina ūdeni un sablenderē ķirbi. Jāiegūst apmēram 0,5 litri ķirbju biezeņa.
Lasi vēl: Organisma attīrīšana ar citrona sēklām. Neticams līdzeklis!
Pievienojiet biezenim augu eļļu. Olīveļļa ir labāka, lai maize būtu aromātiskāka.
Tad pievieno sāli, cukuru, raugu un nedaudz miltu. Atstājiet šo maisījumu pusstundu nostāvēties.
Tevi arī varētu interesēt
Pakāpeniski pievienojiet pārējos miltus. Sadaliet mīklu divās daļās, lai pagatavotu divus klaipiņus. Ielieciet mīklu ietaukotās formās. Cep maizi cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā vienu stundu.
Maize ar ķirbju sēklām būs vēl veselīgāka un garšīgāka. Tās var pievienot iekšpusē un pārkaisīt maizes virspusē.
Tevi noteikti interesēs
- Atklāju, ar kādu šķīdumu apliet kāpostus – tagad gliemeži no tiem turas pa gabaluby Rinalds Bergmanis
- Mana mīļākā kūka “Plombīrs” – bez cepšanas, maiga, īpaši garda un viegli pagatavojamaby Rinalds Bergmanis
- Jelgavas kasiere nosauc 10 produktus, kurus vakarā lielveikalā nepērk – un paskaidro, kāpēcby Rinalds Bergmanis