Vistu olas ir viens no populārākajiem produktiem, kas ir teju ikvienā mājā. Olas uzturā mēs iekļaujam gan vārītas, gan ceptas, gan arī tās izmantojam kulinārijā. Bet kādēļ mēs glabājam tās nepareizi?
Vistu olas glabājas katram no mums ledusskapī, bet diemžēl, lielākajā daļā gadījumu – nepareizi. Atklāsim visizplatītāko kļūdu, kuru pieļaujam gandrīz visi!
No sākuma ir jāatgādina, ka olas nedrīkst glabāt ilgāk par sešām nedēļām. Rekomendēts, lai ledusskapī būtu atbilstoša temperatūra un mitruma stāvoklis. Ja temperatūra nebūs atbilstoša, tad olas sāks visai ātri bojāties.
Ja olas iegādājaties lielveikalā, tad jūs nemaz nezināt cik ilgi tās jau ir tur stāvējušas, kaut arī pārdevējs var jums var sastāstīt jebkādu informāciju par olām, kas iespējams nav patiesa. Kārtot olas breketēs vai ledusskapī, kas paredzēta it kā olu glabāšanai, ir ļoti nepareiz rīcība, ja jūs nezināt viņu patieso svaiguma stāvokli. Par to arī ir šis stāsts.
Pirms lieciet olas ledusskapī, pārliecinieties par to svaigumu!
Ir ļoti viegli pārliecināties cik gan ola ir svaiga, iemērcot to ūdenī, dziļā traukā.
- Mazāk svaiga ola, bet vēl lietojama, iegrims ūdenī, bet ne līdz trauka apakšai;
- Veca ola paliks uz ūdens virsmas – tā uzreiz nekavējoties jāmet ārā;
- Pavisam svaiga ola uzreiz nogrims.
Lasi vēl: Tu līdz šim produktus ledusskapī esi uzglabājis nepareizi – lūk, kā tas jādara!
Avots: revolucija.eu