Ko darīt, ja tev ir iekodusi bite vai lapsene

Tev būtu jāzina, ka vispirms ir jāizvelk dzelonis no ādas. Dzelonī atrodas inde, tāpēc jo ātrāk tu to izvilksi jo mazāk indes nokļūs tavās asinīs. Vairāk kā 90% no dzeloņa indes asinīs nonāk 20 sekundēs pēc dzēliena.

Tu vari izmantot kredītkarti, naža galiņu vai pinceti, vai arī ar nagiem beigu beigās. Atceries tikai to, ka neizspied no dzeloņa indi un vēl jo vairāk neizraisi infekciju.

Pēc tā, kad izvelc dzeloni nomazgā koduma vietu ar ziepēm un noskalo ar ūdeni. Bet ja koduma vieta dedzina un uzpampst uzliec virsū ledu un turi 20 minūtes, lai palēlinātu reakciju. Parasti viss pāriet pāris stundu laikā. Ja tu gribi, lai viss ātrāk pāriet, pacel to ķermeņa vietu kur atrodas kodums augšā un turi. 

Un pēdējais: iesmērē to koduma vietu pretiekaisumu krēmu, pajautā aptiekā. Bte ja tev ir alerģija pret ziedēm, tad iztiec.

Uzmanies no anafilaktiskā šoka, ja tu par tādu neko nezini, tad iegaumē, ka pazīmes ir šādas – kakla, acu vai mēles tūska, grūti elpot, vemšana, slikta dūša vai caureja, galvas reiboņi, vai samaņas zudums.

Avots: www.mhealth.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Gatis</cite>

    Eh, pilsētnieki 😀 – lapsene dzeloni neatstāj, iedzeļ un aizlaižas, bite gan nolauž dzeloni iedzeļot un mirst.

  • <cite class="fn">Mikus</cite>

    Man iedzēla bite uz kakla un dzelonis bija tik dziļi iekšā ka nevarēju izvilkt ārā, paprasīju draugiem un viņi arī nevarēja izvilkt un man līdzi nebija nekādi krēmi vai ledus 😀

Leave a Comment