Ko dermatologi vienmēr tur savā sporta somā? Tagad arī tev tas ir jānēsā līdzi!

Dermatologi savās sporta somās tur:

Dušas iešļūcenes. Neviens nekad nevar būt pārliecināts par to, kādas baktērijas atrodas uz ģērbtuvju vai dušu grīdas, un daudz drošāk ir vilkt dušas čības ģērbtuvēs un ejot dušā, nekā riskēt ar iespējamo sēnīti.

Tīrs apģērbs. Pēc treniņa nomainīt apakšbikses un zeķes ir ne tikai higiēnas, bet arī veselības jautājums (sviedru un baktēriju dēļ), ko nereti aizmirst ne viens vien vīrietis, tāpēc tas ir pieminēšanas vērts. Ja izteikti svīsti āra temperatūras dēļ, tad nomaini arī kreklu un/vai bikses.

Lasi vēl: 10 iemesli, kāpēc tev vajadzētu satikties ar meiteni, kurai patīk sports un tā skatīšanās

Pretpiņņu sejas mazgāšanas līdzeklis. Svīšana ķermenim kopumā ir laba, taču tā var veicināt izsitumu un pumpiņu veidošanos, īpaši vīriešiem. Tāpēc dermatologi-vīrieši ķermeni bieži mazgā ar pretpiņņu (vai problemātiskas ādas) sejas mazgāšanas līdzekļiem. Finansiāli tas sanāk dārgāk, taču ieguvums ir tā vērts.

Talka pūderis. Ja zini, ka ārā ir karsts, un tu izteikti svīsti, tad dermatologi iesaka pēc dušas sevi viegli sapūderēt ar talka pūderi (tādu pašu kā svarcēlāji izmanto roku pūderēšanai, lai tās neslīd) vai jebkādu bērnu pūderi, ja tev tā labāk patīk. Tas kādu laiku uzsūks sviedrus. Tāpat vari šādu pūderi iebirdināt apavos.

Mitruma apsorbējošs spilventiņš. Lai izvairītos no mitruma uzkrāšanās sporta somā (mitrumā uzkrājas baktērijas, kā arī var veidoties pelējums, kuru var nepamanīt somas krāsas dēļ) dermatologi nēsā līdzi tajā mitruma apsorbējošu spilventiņu. Ja nepieciešams, tad katrā no apaviem vari tādu ielikt, ja tie ir stipri sasvīduši un nav iespējas tuvākajā laikā tos nolikt sausā vietā.

Avots: rd.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment