Ko kurkuma deva manai vīramātei, kura to dzēra katru dienu?

Austrumu virtuves cienītājiem kurkuma noteikti ir pazīstama. Šo garšvielu izmanto plovu gatavošanā, to pievieno saldumiem un pat dzērieniem. Bet šodien mēs jums pastāstīsim, kādu labumu kurkuma dod mūsu organismam!

Kurkumas īpašības

Ne velti kurkumu dēvē par ēdamo zeltu. Ēterisko eļļu, B un C grupas vitamīnu, dzelzs, kalcija, fosfora un joda, kā arī fosfora satura dēļ kurkumu izmanto ne tikai kā garšvielu, bet arī kā veselības un skaistumkopšanas līdzekli.

Tā sasilda organismu, aizsargā pret saaukstēšanos, tai ir pretiekaisuma iedarbība un dabisks antiseptisks līdzeklis. Ir vērts uzzināt vairāk par šo apbrīnojamo pulveri.

Kurkumas lietošana

Dzēriens ar kurkumu palīdz artrīta gadījumā. «Zelta piens» ir efektīvas zāles pie problemātiskām locītavām. Vajadzēs tikai 2 ēdamkarotes kurkumas, glāzi piena un glāzi ūdens. Sākumā pievieno kurkumu ūdenī un vāra 10 minūtes. Iegūsiet pastas konsistenci, kuru mēnesi var glabāt ledusskapī. Pievienojiet karoti šādas pastas glāzei silta piena.

Lasi vēl: 3 noteikumi, kā padarīt skābo krējumu par gardu mērci, nevis sautētu sabiezējumu

Kurkuma lietojama arī cukura diabēta gadījumā. Garšviela palīdz samazināt cukura līmenī asinīs un pat palīdz notievēt. Pietiek lietot tikai ¼ tējkaroti kurkumu 3 reizes dienā pirms katras maltītes.

Aukstā laikā, kad jums sāp kakls, varat no sāpēm atbrīvoties ar šīs garšvielas palīdzību. Vienkārši izšķīdiniet tējkaroti sāls glāzē silta ūdens un pievienojiet pusi tējkarotes kurkumas. Pāris reizes izskalojiet kaklu ar šo šķīdumu, un problēma izzudīs.

Kurkumas antibakteriālās īpašības var būt noderīgas pat griezumu gadījumā. Pietiek uz brūces uzklāt nedaudz tīras garšvielas. Ja mums šī ārstēšana šķiet pārsteidzoša, tad Indijā to izmanto jau vairāk nekā divus tūkstošus gadu. Pat dziļas brūces sadzīst labāk un iekaisums ātri izzūd.

Kurkuma var arī palīdzēt novērst ar vecumu saistītu smadzeņu darbības pasliktināšanos. Pietiek to regulāri pievienot zupām, gaļas un zivju ēdieniem. Tā praktiski attīsta imunitāti pret slimībām, kas vajā cilvēku vecumdienās.

Ir pierādīts, ka kurkuma pat labāk ārstē depresiju nekā populāri antidepresanti. Garšauga iedarbība tika pārbaudīta pacientiem ar smagu depresiju. Taču, ja parastajiem medikamentiem ir blakusparādības, kurkuma ir pilnīgi droša.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment