Ko likt mazgāšanas līdzekļa sastāvā, lai pudele ilgi kalpotu

Mazgāšanas līdzeklim mājoklī vienmēr jābūt pieejamam. Lielākajai daļai mūsdienu saimnieču tā ir nemainīga patiesība. Pieredzējušas saimnieces pagātnē noteikti piekristu mūsu apgalvojumam, tikai vispirms viņas izdarītu vienu labojumu.

Redziet, mūsu mātes un vecmāmiņas zināja, kā ietaupīt naudu par veikalā nopērkamajiem mazgāšanas līdzekļiem un vienlaikus saglabāt mājokli tīru. Mums viņu pamācības būtu tieši laikā!

Kā ietaupīt naudu par veikalā nopērkamajiem mazgāšanas līdzekļiem

Problēmas sakne

No pirmā acu uzmetiena šķiet, ka mazgāšanas līdzekļi no veikalu plauktiem ir labi. Izvēles iespēju ir daudz. Efektivitāte – pieklājīga, tie novērš tieši tās problēmas, kurām tie ir paredzēti.

Taču tikai šādu līdzekļu sastāvs bieži vien atstāj daudz ko nevēlamu. Un kā gan tiem alerģiskajiem cilvēkiem pateikt, lai mazgā traukus?

Diemžēl bieži vien pat tekstam uz mazgāšanas līdzekļu etiķetēm īsti nevar ticēt. Un negodprātīgi tirgotāji jauki izskatīgās plastmasas pudelītēs ielej nepatīkamus ķīmiskos savienojumus. Kamēr tu atradīsi savai ģimenei piemērotu līdzekli, paies vesela mūžība.

Jautājums par naudas taupīšanu

Protams, mēs vēlamies, lai ar grūtībām iegūtā viela ilgāk kalpotu mūsu ģimenei, jo nav izslēgts, ka nākamajā preču partijā kāds izpalīdzīgs ķīmiķis produktam pievienos vēl kādu nepiemērotu savienojumu. Tieši šeit noder mūsu māmiņu un vecmāmiņu zināšanas.

Viņu laikā mazgāšanas līdzekļi bieži vien bija deficīts. Nereti nācās iztikt tikai ar veļas ziepēm sešus mēnešus. Seno laiku saimnieces bieži domāja, kā ietaupīt naudu uz pazīstamām lietām.

Pārbaudīta recepte

Viņas izgudroja metodi, kas ļauj paildzināt veļas mazgāšanas līdzekļa pudeles kalpošanas laiku un neprasa nekādas deficīta vielas. Viss, kas nepieciešams mūsu receptei, ir silts ūdens un neliels daudzums sodas. Par laimi, mūsu senčiem vienmēr tuvumā bija soda.

Vispirms izšķīdiniet 3-4 ēdamkarotes sodas 0,5 litros silta ūdens. Iegūto maisījumu pievienojiet atlikušajam mazgāšanas līdzekļa bundžas saturam proporcijā viens pret vienu. Drīz vien pats pārliecināsieties, ka jūsu vecmāmiņas recepte novērš taukus un netīrumus uz traukiem ne sliktāk par jebkuru jauno lielo uzņēmumu ideju!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment