Ko pētījumi saka par ideālo Valentīna dienas dāvanu otrajai pusītei?

01-Whats-The-Best-Valentines-Gift-According-To-Science-487691360-760x506

Paķircini savu otro pusīti

Tiklīdz esi izvēlējies īsto dāvanu, paķircini savu otro pusīti, lai viņa iegūtu interesi. Tas ļaus dāvanas saņēmējam iztēloties pozitīvu pieredzi pirms tās saņemšanas, kā arī zemapziņā tiks iestrādāts tas, ka dāvana ir lieliska. Nesen veikts pētījums apstiprina šo fenomenu. Studentiem pētījuma nolūkos ļāva izvēlēties, vai viņi tūlīt pat vēlas notiesāt “Hershey’s” šokolādi vai vēlas to apēst pēc 30 minūtēm.

Izrādījās, ka tie, kuri gaidīja šokolādes apēšanu, to izbaudīja krietni vairāk un izteica vēlēšanos iegādāties arī citus “Hershey’s” produktus. Lai arī viņi neko jaunu par šokolādēm neuzzināja, laika vilcināšana radīja primitīvu vēlmi ātrāk to apēst. Tev nav savai otrajai pusītei jāatklāj viss. Pat tik vienkāršs teikums kā “Neko neplāno 14. februāra vakaram un 18:00 esi gatava un ietērpta savās labākajās drēbēs” liks tavam partnerim gana pasiekaloties par gaidāmo notikumu.

Noderīgu lietu iegāde

Kārnegija Melona Universitātes mārketinga profesors Džefs Galaks nesen veicis pasaulē lielāko ar dāvanu dāvināšanu saistīto aptauju un noskaidrojis, ka lielāko vilšanos dāvanas saņēmējam sagādā tieši pārsteiguma dāvanas. Šādu gadījumu ir daudz un tajos novērojama viedokļu nesakritība, visbiežāk dāvinātājs vēlas uzreiz pārsteigt dāvanas saņēmēju ar tūliņ pielietojamu dāvanu, turpretī dāvanas saņēmēji vēlas saņemt dāvanu, kas būs tikpat vērtīga un lietderīga arī turpmākajā laikā.

Citādāk sakot, dāvinot putekļu sūcēju, tas noteikti diži nepārsteigs dāvanas saņēmēju, toties tas kalpos vairākus gadus, priecējot tā īpašnieku ikdienā. Tieši tādēļ dāvanu sarakstu augšgalā būtu jābūt ikdienā lietderīgām lietām.

Dāvini to, ko tava otrā pusīte vēlas saņemt

Vai tava otrā pusīte ir devusi nepārprotamus mājienus par vēlamo dāvanu? Izpildi šīs vēlmes. 2011. gadā veiktā pētījumā tika noskaidrots, ka dāvanas saņēmēji daudz labprātāk saņemtu sev vēlamo dāvanu, nevis “pārdomātu pārsteigumu”. Problēmas pamatā parasti ir atšķirīgi uzskati par dāvanas vērtību. Nav jākaunas par vēlamās dāvanas uzdāvināšanu.

Tāpat pētījumā noskaidrots, ka gadījumā, ja saņēmējs dāvinātāju informē par vienu konkrētu dāvanu, kuru vēlas saņemt, tad iespēja šo lietu saņemt paaugstinās, salīdzinājumā ar situāciju, kurā dāvinātājam tiek iesniegts saraksts, no kura jāizvēlas.

Lasi vēl: Praktiskas Valentīna dienas dāvanas mīļotajai – smelies iedvesmu!

Galvenā ir doma (ja vien tā ir acīmredzama)

Ja nolem iegādāties tādu dāvanu, kuru tās saņēmējs nav lūdzis, esi gatavs paskaidrot savu izvēli. 2012. gadā veiktā pētījumā tika atklāts, ka dalībnieki, kuri saņēma nevēlamu dāvanu ar zemu vērtību (koka lineāls, kas iegādāts muzeja suvenīru veikaliņā), uzskatīja to par iekārojamāku objektu, uzzinot, ka tas īpaši izvēlēts viņam. Ja tava dāvana nav vislieliskākā, kādu var pasniegt, noteikti informē saņēmēju, kādēļ tava izvēle krita tai par labu – tas dāvanu padara daudz pārdomātāku.

Cena nebūt nenosaka dāvanas vērtību

2009. gada veiktā pētījumā zinātnieki aptaujāja cilvēkus par dāvanu novērtēšanu, salīdzinot tādas lietas kā grāmatas, juvelierizstrādājumus un iPhone viedtālruņus. Par spīti milzīgajai atšķirībai dāvanu monetārajā vērībā, to saņēmēji neziņoja par lielāku sajūsmu, ja dāvana bija dārgāka. Labi izvēlēta grāmata saņēmēja acīs būs tik pat vērtīga kā jaunākais MacBook dators.

Dāvanas iepakojums paaugstina dāvanas vērtību

Kura cilvēka sirds gan neiepukstas straujāk, ieraugot glīti iesaiņotu dāvanu, kas pārsieta ar satīna lentīti un tai pievienots tavs vārds. Jēlas Universitātes zinātnieki noskaidrojuši, ka iesaiņotas dāvanas pasniegšana paaugstina dāvanas saņēmēja cerības. Ja esi sarūpējis tādu dāvanu, kuru tās saņēmējs jau sen vēlējās, tad būsi trāpījis desmitniekā. Tomēr gadījumā, ja dāvana šim cilvēkam nepatiks, tās skaistais iepakojums situāciju tikai pasliktinās. Izvēlies dāvanu apdomīgi!

Avots: rd.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment