Ko Tu vari mācīties no Hārvija Spektra no “Suits”

Tu dzīvosi trulu un garlaicīgu dzīvi, ja neuzņemsies risku

Riskantu situāciju pieņemšana ir būtisks faktors veiksmīgas dzīves veidošanā. Ja tu esi spējīgs uzņemties pārdomātu risku un, ja Fortūna tev mazliet piemiedz ar aci, tad tava karjera var ieņemt pavisam citus apgriezienus, topot no garlaicīgas ikdienas par aizraujošu, jaunu iespēju kalnu. Risks ļauj tev sajust dzīvību savās asinīs, bet vienmēr vajag pārdomāt un saprast kāda veida risku tu uzņemies. Akla riskēšana var ļoti ātri tevi novest pie neveiksmes.

Tavs tēls ir tik pat svarīgs kā Tavs talants

Lai kā cilvēkiem patiktu to noliegts vai neatzīt, pirmais, ko cilvēks tevī novērtē un redz ir tavs ārējais izskats. Kā tu esi ģērbies un, cik kopts tu esi. Tavs izskats ir izšķirošs. Piemēram, ja darba intervijā būs 2 kandidāti, ar principā vienādiem CV, tas, kurš būs pārliecinātāks par sevi un labāk kopts, būs tas, kurš saņems darba piedāvājumu. Ir nepieciešams, lai cilvēki tevi uztvertu kā nopietnu kandidātu, kurš zina savas spējas un zina, kā sevi pasniegt.

Savaldies pat vissarežģītākajās situācijās

Vienmēr saglabā vēsu prātu. Tas ir ļoti svarīgi smagās stresa situācijās, it īpaši, kad kāds tevi mēģina “izvest no pacietības”. Šī spēja, saglabāt ārēju mieru, atšķir garā spēcīgus cilvēkus no vājiem. Neviens ar šādu prasmi nepiedzimst, tas tev pašam ir jāapgūst un jāpielieto. Skarbā patiesībā ir tā, ka lielākoties darba devējs gaida darba rezultātu, neskatoties uz nekādiem apstākļiem. Nevienam neinteresē, ka tavs mājdzīvnieks vakar nomira, jo tev ir savi veicamie pienākumi. Darbā tev ir jābūt profesionālim un mājās tu vari būt jebkas, ko tu vēlies.

Tas, ka Tu esi “jauniņais” kompānijā, nenozīmē, ka Tev ir jāuzvedas kā “jauniņajam”

 Kad tu esi nonācis amatā, industrijā, kurā iepriekš tu neesi guvis lielu pieredzi, nebaidies no šī stāvokļa un nenobīsties no kompānijas veterāniem. Mācies no kompānijas labākajiem un nekaunies no tā, jo kādā dienā, tu, ļoti iespējams, būsi labāks par zinošajiem veterāniem. Esi atvērts kritikai, neuztverot to kā personīgu apvainojumu. Uzklausi to, izanalizē un rīkojies tālāk attiecīgi saņemtajai kritikai, ja tā bija patiesa un konstruktīva. Tas, ka tu esi jaunais darbinieks, nenozīmē, ka tev nevar būt radošas, labas ideja, tā pat kā veterāniem.

Avots: elitedaily.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment