Koka karotes un lāpstiņas neizmetu: stāstu, priekš kam un kur es pielietoju (ļoti vajadzīga lieta virtuvē, 10 pielietojuma veidi)

Un no bērnības atceros koka karoti trīs litru medus burkā. Savācu tik daudz, cik man vajadzēja, un karoti atgriezu burkā. Vecmāmiņa vienmēr atstāja karoti tā, jo mēs ar parasto metāla karoti mēģinājām smelt medu. Un.. burkas ļoti bieži saplīsa… “pašas no sevis”…

Vēl viens veids, kā izmantot koka karoti, par ko daudzi cilvēki zina. Es lieku karoti zem vāka, kad vāru pienu. Un piens vairs neskrien pāri!

Makaroni. Kad tās vārās, putas var izplūst arī uz plīts (kas vienmēr ir traucēklis). Bet, ja pievienosi karoti, viss paliks katlā.

Un dažreiz es kaut ko gatavoju un gandrīz pilnu leju ar ūdeni… Kā to nosegt? Arī. Pievienoju karoti un pārklāju ar vāku. Lāpstiņa nesasilst, tāpēc to jebkurā brīdī var izņemt vai kā citādi pārkārtot. Ērti!

Caurumus pīrāgos un bulciņās arī taisu ar koka karoti (ar tās otru pusi). Gan pirksti ir tīri, gan cepetis ar koku noteikti nesaskrāpēsi.

Kad gatavoju cepumus no lipīgas mīklas, arī izmantoju koka karoti. Mīklu grūti likt uz pannas, ja tā visam pielīp. Ar metāla karoti nesanāk ne normāli izlikt, ne piespiest, ne bumbiņā savākt. Savukārt ar eļļu ieeļļots koks ar to viegli tiks galā.

Ar karoti pārbaudu arī eļļas temperatūru pannā. Bieži vien ir grūti noteikt, vai var jau cept vai gaidīt? Un šeit palīdzēs koka karote. Apgriežu un ielieku eļļā.

Lasi vēl: Kā viegli iztīrīt skursteni. Mūsu senču noslēpumi

Ja ap malku parādās burbuļi, var cept!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment