Krievija draud rietumiem ar jaunu atomieroču vilcienu

Krievijas armijas ziņu portāls Zvezda ziņo, ka tiekot gatavota pēdējā fāze jaunā atomieroča testēšanai. Uz vilciena izvietojamais ierocis ir unikāls ar to, ka to ir grūti iznīcināt – vilciena sastāvs var atrasties nepārtrauktā kustībā. Lai izšautu raķeti, vilciens apstājas, un ar speciālo sistēmu palīdzību, īsā laikā var tikt sagatavots sistēmas palaišanai. Papildus tam, rietumu satelītiem esot teju neiespējami šīs sistēmas vilcienus atšķirt no parastiem kravas vilcieniem. 

Krievijas militārajās aprindās tiek skaļi ziņots, ka Vašingtonā visi esot šokā par šos ieroču sistēmu, jo tā padarot bezjēdžigu ASV veidoto raķešu vairogu. Tiesa, tas ko Krievijas mediji un militārpersonas noklusē, ir fakts, ka ASustrumeiropā veidotas raķešu vairogs tāpat nav spējīgs apturēt potenciālu Krievijas raķešu uzbrukumu, un nemaz netiek veidots kā vairogs pret Krieviju. Krievijas raķetes ir izvietotas pārāk tuvu Eiropai, tāpēc šis vairogs pat teorētiski nespējot tās pārtvert.

Krievijas retorikā aizsardzības vairogs apzināti tiekot izmantots kā iegansts, lai veidotu NATO un rietumu ienaidnieku tēlu, lai arī tehniski ir zināms, ka vairogs domāts kā aizsardzība pret potenciālu Irānas raķešu uzbrukumu.

Lasi arī: Putina līdz šim draudīgākais brīdinājums Eiropai: Krievija pirmo reizi publicē attēlus, kuros redzama atombumba Sātans 2

1993. gadā Krievija un ASV vienojās šos sistēmu izslēgt no apbruņojuma. Tagad Krievija esot “spiesta”šo ieroču sistēmu atkal iekļaut bruņojumā. Līdz 2010. gadam esot plānots uz šādiem vilcieniem izvietot 120 atomieroču kodolgalviņas.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment