Kuldīgas novada Vārmē aicina uz pasākumu “Mana ģitārspēle vasarai!”

10.augustā Vārmes muižas parkā un estrādē notiks ģitārmūzikai veltīts pasākums “Mana ģitārspēle vasarai”. Pasākuma pirmajā daļā plkst. 14.00 interesentiem būs iespēja iepazīties ar Latvijā izgatavotiem mūzikas instrumentiem. Pēc plkst. 16.00 varēs vērot aizraujošus ģitārspēles dueļus, kuros uzstāsies profesionāli ģitārspēles meistari. Savukārt, pasākuma trešajā daļā, kas plkst. 19.00 notiks Vārmes brīvdabas estrādē “Liepu birzs”, varēs baudīt ģitārmūzikas koncertu, kas parādīs šī instrumenta spēles daudzkrāsainību un daudzveidību.

Izstādē varēsim redzēt savā jomā atzītu un labi zināmu meistaru gatavotus instrumentus – Anša Alkšņa ģitāras, Valda Andersona ieviņas, cītaras un mandolīnas, Eduarda Klinta dūdas, celmu bungas, stabuli, koka tauri un kokli, Edgara Vilmaņa kahonu, vargānu, kokli, kalimbu un lietuskoku, Andreja Šulca ģitāras, Gunta Niedoliņa kokles un bundziņas, Mārtiņa Jurciņa perkusijas un ģitāras, Valtera Reiznieka cītarkokli un Ingara Rancēviča altu, vijoli un rondu.

Savukārt koncertam dalību jau apstiprinājuši ģitāristi Miks Akots, Tomass Mažrims un Armands Rutkovskis. Koncerta programmu veidos dažādas stilistikas mūzika no akustiskajiem spēlējumiem līdz mūsdienu kompozīcijām. Koncertam (ģitārspēles kompozīcija pēc pašu brīvas izvēles) un ģitārspēles dueļiem dalību varēs pieteikt līdz šā gada 25. jūlijam.

Pasākuma “Mana ģitārspēle vasarai” mērķis ir aicināt iedzīvotājus iepazīt ģitārspēles daudzveidību, iepazīt Latvijā izgatavotus instrumentus un to meistarus, aicināt atrast savu sirdslietu, kā arī piedāvāt augstvērtīgu kultūras pasākumu ārpus pilsētas. Ieeja pasākumā – bez maksas.

Pasākumu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, Kurzemes plānošanas reģions un Vārmes pagasta pārvalde.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment