Kura ģimene ir visdraudzīgākā?

Ģimene Nr.3

 

Šajā attēlā redzamā ģimene izstaro mīlestību un draudzību. Vecāki bauda pastaigas kopā, vienlaikus rūpējoties viens par otru un par savu bērnu. Tēvs rūpīgi tur bērnu pie rokas, demonstrējot ģimenes cieņu un kopīgumu. Bingo!

 

 

Neviena ģimene nav ideāla, un daudzi ir saskārušies ar grūtībām vismaz reizi savā dzīvē. Tomēr stipras ģimenes atšķirība ir tuvinieku atbalsts, un lai veidotu vienotu saikni, ir svarīgi ievērot dažus noteikumus laimīgas ģimenes veidošanai.

 

Kā stiprināt attiecības ģimenē

 

Vakariņas ģimenes lokā

Vecākiem ir izsmelti no darba, bet bērni ir noguruši no skolas. Daudzi no mums lielāko daļu savas dzīves pavadām ārpus mājas: strādājam, mācāmies, apmeklējam dažādus klubus utt.

Ģimenei paliek arvien mazāk laika kopā, tomēr ir svarīgi censties atvēlēt vismaz stundu kopīgām vakariņām. Tā ir iespēja katram ģimenes loceklim dalīties savās pārdomās un stāstīt, kā pagāja viņu diena.

Šādas vakariņas palīdz stiprināt ģimenes saikni un veicina kopības sajūtu.

 

Pienākumu sadale pa māju

 

Brīvprātīgs lēmums, vai iznest atkritumus vai nomazgāt traukus, var stiprināt partneru uzticību, it īpaši, ja par to vēlas izteikt pateicību, un pēc tam piedāvājas pagatavot vakariņas vai uzkopt māju.

Tomēr ir daudz labāk jau no sākuma vienoties par to, kādus mājas darbus veiks vīrs un kādus sieva. Tādējādi tiek izvairīts no nepatīkamiem jautājumiem vai strīdiem, kas var rasties sakarā ar dīkstāvi. Šāda saprašanās un sadarbība stiprina attiecības un veicina mājas harmoniju.

 

Protams, ja mājās ir bērns, ir svarīgi mācīt viņam palīdzēt. Pienākumu sadale ne tikai disciplinē bērnu, bet arī veicina atbildības sajūtu.

Šīs prasmes ir ļoti svarīgas bērna attīstībai un nākotnes panākumiem, tāpēc ir labi iesaistīt viņu mājas darbos un atbalstīt viņa līdzdalību saimnieciskajos darbos. Tas veicinās bērna neatkarību un veicinās ģimenes harmoniju.

 

Kopīga atpūta

 

Jūs varat doties ārā ar ģimeni, vai vienkārši spēlēt Monopolu mājās. Ir svarīgi, lai visi ģimenes locekļi piedalītos šajā aktivitātē. Tā ir lieliska iespēja sirdsveidīgi parunāties, dalīties savās domās un pieredzē.

Šādas aktivitātes palīdz mums mācīties atbalstīt viens otru, izrādīt līdzjūtību un ieklausīties citu viedoklī. Tas stiprina ģimenes saikni un veicina ciešu savstarpējo attiecību veidošanos.

 

Ģimenes tradīcijas un svētki

 

Tradīcijas ir svarīga katras ģimenes iezīme. To ievērošana palīdz audzināt cieņu un tuvību starp ģimenes locekļiem.

 

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

 

Konfidenciālas sarunas

Dalīšanās savās sajūtās ar ģimeni ir ļoti svarīga. Ja jūtaties ļoti slikti vai laimīgs, dalieties ar savu ģimeni. Skumju brīžos jūs nebūsiet viens, un prieka brīžos varēsiet dalīties ar tuvākiem cilvēkiem un uzmundrināt viens otru.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment