Kuratoru tikšanās ar medijiem izstādē “Izglābtās ikonas. Nikolaja Kormašova kolekcija”

2019. gada 19.jūlijs

plkst. 11.00

Mākslas muzejs RĪGAS BIRŽA / Lielā izstāžu zāle

Doma laukums 6, Rīga

Dalībnieku reģistrācija: plkst. 10.30-11.00

Piektdien, 2019. gada 19.jūlijā, plkst. 11.00 Mākslas muzejs RĪGAS BIRŽA (Doma laukumā 6, Vecrīgā) aicina mediju pārstāvjus uz sarunu ar izstādes “Izglābtās ikonas. Nikolaja Kormašova kolekcija” organizatoriem.

“Tas, kam nav paredzēts iet bojā, atkal un atkal sevi piesaka, lai liecinātu par netveramu garīgo skaistumu un patiesības gaismu.” Šie vārdi pieder Igaunijas māksliniekam un kolekcionāram Nikolajam Kormašovam (Ķčêīëàé Êīšģàøīā, 1929-2012), kuram dzīves laikā izdevies savākt un restaurēt apjomīgu 15.-20. gadsimta krievu ikonu kolekciju.

No š. g. 20. jūlija līdz 15. septembrim Mākslas muzejā RĪGAS BIRŽA apmeklētājiem būs iespējams apskatīt vairāk nekā 140 ikonas no vienas no plašākajām un nopietnākajām šāda veida privātajām kolekcijām.

Sarunā piedalīsies:

– Daiga Upeniece, LNMM / Mākslas muzeja RĪGAS BIRŽA vadītāja, un

Vita Birzaka, izstādes projekta vadītāja – īsumā pastāstīs par izstādi un sadarbību;

– Andrejs un Orests Kormašovi (Igaunija), izstādes “Izglābtās ikonas” kuratori – sniegs ieskatu Nikolaja Kormašova kolekcijā un komentēs ekspozīcijā aplūkojamos darbus.

Pasākuma laikā žurnālisti varēs uzdot jautājumus izstādes organizatoriem, individuāli intervēt projekta īstenošanā iesaistītās personas, fotografēt un filmēt ekspozīciju.

Tikšanās darba valodas: latviešu, angļu un krievu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment