Kurš diennakts laiks ir labākais treniņam?

Jebkurš laiks treniņiem, ir labs laiks treniņiem. Tomēr, ja tev ir problēmas ar miegu, tad tev ir jāpievērš īpaša vērība tam, kad tu trenējies, jo treniņa laiks ietekmē tavu miega kvalitāte un, cik viegli tu aizmiedz.

Pētījumos atklājās, ka tie cilvēki, kuri trenējās ap 7:00 no rīta, aizmiga daudz ātrāk, nekā tie cilvēki, kuri vispār netrenējās vai, kuri trenējās pēcpusdienā vai vakarā. Cilvēki, kuri trenējās ap 19:00 vakarpusē, ne tikai aizmiga ātrāk, bet arī miega kvalitāte bija labāka.

Tas nozīmē to, ja tev ir problēmas ar aizmigšanu, tad vislabāk nodarboties ar sportiskām aktivitātēm ir no rīta, bet, ja tev sagādā problēmas pats miegs un mošanās pa naktīm, tad labāk trenējies vakarpusē.

Trenējoties no rīta, tev nākas pielāgot gulēšanas ritmu, kad tev nākas celties agrāk un dienas laikā patērēt vairāk kalorijas, kas palīdz vakaros ātrāk aizmigt. Vakara treniņos, muskuļu darbināšana tos sasilda un atslābina, radot līdzīgu efektu, kāds ir esot siltā vannā. Muskuļu atslābums ļauj tev nogulēt visu nakti mierīgi un lieki nemostoties.

Avots: menshealth.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment