Latvijas rekords – apsaimniekošanas maksa pieaug 20 reizes

Neapskaužamā situācijā nonākuši kāda nama iedzīvotāji Tukuma novadā. Lai paspētu iegūt finansējumu daudzdzīvokļu ēka siltināšanai, apsaimniekošanas maksa šī nama iedzīvotājiem pieaugusi veselas 20 reizes, kas varētu būt Latvijas rekords. 

Iedzīvotāji gan paši nobalsoja par ēkas siltināšanu, jo mājas remontu atlikt vairs nevarot, savukārt Valsts atbalsta nauda šim pasākumam jau drīzumā var beigties, tāpēc tagad ir jāsteidzas. Izrādās, ka Altum programmas nauda varētu beigties jau nākamā gada sākumā. Arī šīs ēkas apsaimniekotāji cenšas  paspēt iesniegt projektu, tāpēc nepieciešamo naudu vēlas savākt 6 mēnešos. 

Esošā situācija izraisījusi pamatīgus strīdus iedzīvotāju vidū. Daži atklāti atzīst, ka nespēs samaksāt pieaugušos apsaimniekošanas maksas rēķinus. Citi iedzīvotāji ir neapmierināti, ka situācija netika risināta laicīgāk, lai laikus varētu savākt nepieciešamo naudu – tad kāpums nebūtu tik drastisks.

Lasi arī: Beidzot par konfliktu ar Valtera Frīdenberga draudzeni Kristīni runā viņa tētis; Viņa stāstītais ir daudz citādāks nekā Kristīnes

Ko par to saka apsaimniekotājs, par ko galu galā nobalsoja iedzīvotāji, un kā no šādām situācijām izvairīties – par to vairāk Panorāmas sižetā.

Šķir otru lapu, lai noskatītos video

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Ruta</cite>

    Ko var smīdināt cilvēkus ,var taču sasaukt sapulci un nesiltināt māju ,ja nevar tagad savākt naudu ,kā maksās bankai ???Kā par 0.11 centiem apsaimniekot māju ,kur iekrājums ?

Leave a Comment