Līdz maija beigām daudzi tūkstoši Latvijas iedzīvotāju saņems zvanu no CSP; Kas jāzina?

“Saņemam informāciju, ka daudzi iedzīvotāji, īpaši vecāka gadagājuma, izjūt bailes saistībā ar krā****ciskiem zvaniem un attiecīgi noraida turpināt sarunu ar CSP intervētājiem. Es aicinu uzticēties CSP intervētājiem, kuri vienmēr stādīsies priekšā un nodrošinās drošu un godīgu sarunu vidi. Jā, CSP lūgs informāciju par ienākumiem, taču mēs neprasīsim bankas datus vai maksājumu kartes informāciju. Tas ir būtiski atšķirīgs no kr****iekiem, kuri mēģina izvilināt info no iedzīvotājiem, pieprasot šādu konfidenciālu informāciju. Katru gadu valsts un pašvaldību iestādes izmanto statistiku par iedzīvotāju labklājību un nabadzības rādītājiem, kuru iegūst no CSP veiktās iedzīvotāju aptaujas. Šī informācija tiek izmantota pabalstu pārskatīšanai, un tāpēc ir svarīgi, ka mēs jautājam par ienākumiem reizi gadā,” skaidro Sociālās statistikas departamenta direktore Baiba Zukula, aicinot vērst uzticību CSP intervētājiem.

Līdz maija beigām Centrālā statistikas pārvalde turpinās aptauju par Latvijas iedzīvotāju interneta lietošanu, kas ietver biežumu, mērķus un citus ar interneta izmantošanu saistītus jautājumus. Šajā aptaujā piedalīsies 8,5 tūkstoši respondentu vecumā no 16 līdz 74 gadiem, kas pārstāvēs visus Latvijas reģionus. Internetā atbildēs 6% respondentu, bet līdz 26. maijam notiks telefonintervijas vai intervijas klātienē respondentu dzīvesvietā.

 

Līdz jūnija beigām CSP turpinās veikt pētījumus par ienākumiem un dzīves apstākļiem. Aptaujā tiks iekļautas aptuveni 8 tūkstoši no kopējām 825 tūkstošiem Latvijas mājsaimniecībām, kuras tiks izvēlētas, izmantojot nejaušas izlases metodi. Internetā aptauju jau aizpildījuši 5% respondentu, bet līdz 30. jūnijam tiks veiktas arī telefonintervijas un intervijas mājās.

 

Pirms aptaujas personas, kurām paredzēta intervija, saņems CSP vēstuli, kurā būs norādīts paredzamais intervijas laiks un intervētāja kontaktinformācija. Kad personas ieradīsies intervijas vietā, intervētājs parādīs darba apliecību ar foto.

Lai pārbaudītu intervētāja identitāti vai iegūtu vairāk informācijas par aptaujas procesu, iedzīvotāji var sazināties ar CSP bezmaksas konsultatīvo tālruni 80008811 darba dienās no plkst. 10.00 līdz 18.00 vai nosūtīt e-pastu uz adresi [email protected].

 

Saskaņā ar spēkā esošajiem Eiropas Savienības un Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem CSP ir pilnvarota savākt un apstrādāt personu datus, nodrošinot šo datu aizsardzību un konfidencialitāti. Turklāt CSP izmanto arī administratīvajos datu avotos pieejamos personu datus. Iegūtos datus publicē tikai apkopotā veidā, veicot ekonomisko un sociālo procesu analīzi. Statistikas likums stingri aizliedz jebkādu respondentu sniegto individuālo informāciju nodot citām iestādēm vai organizācijām.

 

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Pēc aptaujas datu iegūšanas, informācija tiek analizēta un publicēta tikai kopējā formā.

 

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment