Līdz maija beigām daudzi tūkstoši Latvijas iedzīvotāju saņems zvanu no CSP; Kas jāzina?

Foto: ilustratīvs

Centrālā statistikas pārvalde (CSP) ir valsts iestāde, kas Latvijā ir atbildīga par statistikas datu vākšanu, apstrādi un analīzi.

Tās galvenais uzdevums ir nodrošināt ticamus, objektīvus un salīdzināmus statistikas datus par dažādiem Latvijas valsts ekonomikas, sociālajiem un demogrāfiskajiem rādītājiem.

CSP pienākumi ietver:

Datu vākšana: CSP savāc datus no dažādām avotu grupām, tostarp uzņēmumiem, iestādēm, individuāliem iedzīvotājiem un citām organizācijām.

Datu apstrāde: Pēc datu iegūšanas CSP veic to apstrādi, lai nodrošinātu to ticamību un salīdzināmību. Tas ietver datus, kas saistīti ar ienākumiem, nodarbinātību, cenu līmeņiem, demogrāfiju un citiem svarīgiem ekonomikas un sociālajiem rādītājiem.

Statistikas analīze: CSP veic statistikas analīzi, lai sniegtu valdībai, sabiedrībai un citām interesentu grupām informāciju par valsts ekonomikas, sociālās un demogrāfiskās situācijas tendencēm un stāvokli.

Starptautiskā sadarbība: CSP sadarbojas ar citām valstu statistikas iestādēm, starptautiskajām organizācijām un ārvalstu partneriem, lai nodrošinātu salīdzināmus statistikas datus un labāku izpratni par globālajām tendencēm un izaicinājumiem.

Statistikas metožu un standartu izstrāde: CSP nodrošina statistikas metožu un standartu izstrādi un ieviešanu, lai nodrošinātu vienotību un kvalitāti statistikas datu apkopošanā un analīzē.

Lasi vēl: Ko zvaigžņu zīmju pārstāvjiem nesīs Mēness aptumsums 2024. gada 25. martā un kā pareizi pavadīt šo dienu

Kopumā Centrālā statistikas pārvalde ir būtiska iestāde, kas nodrošina uzņēmējdarbības, valsts politikas veidotāju un sabiedrības informētību ar ticamiem un objektīviem statistikas datiem par Latvijas ekonomikas, sociālo un demogrāfisko stāvokli.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Šogad Centrālā statistikas pārvalde (CSP) veic četras ikgadējās iedzīvotāju aptaujas par dažādām tēmām, tostarp par darbaspēku, ienākumiem un dzīves apstākļiem, interneta lietošanu, kā arī atpūtas un darījumu braucieniem. Šajās aptaujās tiek intervēti aptuveni 64 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju.

Lasi arī: Pirms 5 gadiem ieraudzīju, kā stādu pārdevēja sēj gurķus. Tagad daru tāpat un 3.dienā ir jau skaisti dzinumi

Tomēr bažas par krā****ciskiem zvaniem samazina saņemto atbilžu skaitu.

 

Kas jāzina?

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment