Pagatavošana:
Sakuļam olas ar pūdercukuru, vaniļu un sāli, līdz veidojas gaisīga masa. ( pirms tam var ieslēgt plīti uz 180 grādiem, jo mīkla gatavojas ļoti ātri)
Sakultajai masai pievienojam kefīru ( es izvēlos biezas konsistences, ko gatavoju mājās pati)
Pierīvējam apelsīnu miziņu uz smalkās rīves, cenšoties nerīvēt mizas balto daļu, jo tā var piedot zināmu rūgtumu pīrāgam.
Atkal visu sajaucam ar mikseri.
Iesijājam miltus, cepamo pulveri un 2/3 kanēļa mīklā un sajaucam ar mikseri.
Ābolus notīrām un smalki sagriežam. Var izmantot arī speciālu rīvi. Pieliekam mīklai klāt ābolus. Visu samaisām ar lāpstiņu.
Sanāk maz mīklas un daudz ābolu.
Pannā izklājam cepamo papīru ( es cepu 20x30x5 lielā pannā), iesmērējam to ar augu eļļu vai sviestu.
Liekam virsū mīklu, izlīdzinām vienmērīgi pa visu pannu. Atlikušo pūdercukuru ( 40 gr) un kanēli ( tējk.) sajaucam un pārkaisām pa virsu.
Liekam cepties 180 grādos, apmēram 50 – 55 minūtes. Gatavību, kā vienmēr pārbaudām ar koka irbulīti. Gatavo pīrāgu no pannas izņemam ar visu papīru. Pagaidām , lai atdziest, sagriežam gabaliņos un liekam galdā. Patīkamu tējas dzeršanu ģimenes vai draugu lokā.
Lasi arī: Karote sāls atgriezīs atpakaļ tavam ienaidniekam negatīvismu. Kā sodīt to, kurš uzlicis tev ļaunu aci vai lāstu
Tevi noteikti interesēs
- Rīdziniece aizbrauca pie draudzenes uz Slovākiju un ieraudzīja, ka viņa virtuves izlietnē mazgā atkritumus: stāstu kāpēc
- Šādu ziemu vēl nebūsim redzējuši: ko sagaidīt no 1. decembra – sinoptiķi snieguši vilšanās pilnu prognozi
- Kāpēc patiesībā lielveikalos Lidl, Maxima bieži strādā tikai viena vai divas kases un ko viņi no tā iegūst
- Viņa pēkšņi aizgāja — kāpēc sievietes reizēm tā rīkojas
- Uz ”Whatsapp” man atnāca ziņa, ka jāmaksā 50 eiro par ”numura īri”: stāstu ar ko man tas beidzās
- Amerikānis pārcēlās uz Latviju un nespēja saprast, kāpēc latvieši ir tik ļoti apsēsti ar saviem auto – tagad viņš zina atbildi









