Lieliskākais ābolu pīrāgs: daudz ābolu, maz mīklas

Pagatavošana:

Sakuļam olas ar pūdercukuru, vaniļu un sāli, līdz veidojas gaisīga masa. ( pirms tam var ieslēgt plīti uz 180 grādiem, jo mīkla gatavojas ļoti ātri)

 

 

 

Sakultajai masai pievienojam kefīru ( es izvēlos biezas konsistences, ko gatavoju mājās pati)

Pierīvējam apelsīnu miziņu uz smalkās rīves, cenšoties nerīvēt mizas balto daļu, jo tā var piedot zināmu rūgtumu pīrāgam.

Atkal visu sajaucam ar mikseri.

Iesijājam miltus, cepamo pulveri un 2/3 kanēļa mīklā un sajaucam ar mikseri.

Ābolus notīrām un smalki sagriežam. Var izmantot arī speciālu rīvi. Pieliekam mīklai klāt ābolus. Visu samaisām ar lāpstiņu.

Sanāk maz mīklas un daudz ābolu.

Pannā izklājam cepamo papīru ( es cepu 20x30x5 lielā pannā), iesmērējam to ar augu eļļu vai sviestu.

Liekam virsū mīklu, izlīdzinām vienmērīgi pa visu pannu. Atlikušo pūdercukuru ( 40 gr) un kanēli ( tējk.) sajaucam un pārkaisām pa virsu.

Liekam cepties 180 grādos, apmēram 50 – 55 minūtes. Gatavību, kā vienmēr pārbaudām ar koka irbulīti. Gatavo pīrāgu no pannas izņemam ar visu papīru. Pagaidām , lai atdziest, sagriežam gabaliņos un liekam galdā. Patīkamu tējas dzeršanu ģimenes vai draugu lokā.

Lasi arī: Karote sāls atgriezīs atpakaļ tavam ienaidniekam negatīvismu. Kā sodīt to, kurš uzlicis tev ļaunu aci vai lāstu

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment