Lielisks ārsts aizgāja mūžībā 90 gadu vecumā. Viņa sirds apstājās slimnīcā

Krievijā ir grūti satikt kādu, kurš nezina, kas ir Oskars Frīdrihovičs Krauze. Ir daudz stāsti par viņa zelta rokām un sirdi. Ārsts savu veselību un laimi dāvāja tūkstošiem jaunu Krievijas pilsoņu.

Oskars Fridrihovičs dzimis 1932. gada 29. novembrī Magņitogorskā, Krievijā. Viņa vecāki ieradās, lai piedalītos pirmā piecu gadu plāna īstenošanā. 1942. gadā vecākus arestēja: māte vairs neatgriezās no Sibīrijas nometnes, bet tēvs pēc atbrīvošanas 1952. gadā tika nosūtīts uz Vologdas apgabala Tarnogskas rajonu, kur viņa labā medicīniskā slava ir aktuāla jau vairākus gadu desmitus.

LASI VĒL: Es nokļuvu slimnīcā, kur man blakus gulēja kundze gados. Es raudāju, kad sāku runāt ar viņu

No 1961. līdz 1968. gadam viņš strādāja mājās par bērnu ķirurgu Magņitogorskā. 1968. gadā viņš atgriezās Čerepovecā un sāka īstenot savu galveno ideju par bērnu medicīnas nodaļas izveidi trestā “Čerepovecas Metallurgs”.

Par ārstu jāpiemin, ka viņš bieži brauca ārpus Krievijas, lai palīdzētu bērniem  ārzemēs. Viņš uzskatīja, ka bērni ir vērtīga nākotnes sastāvdaļa un viņiem ir jāpalīdz visos iespējamos veidos. Ārzemnieki šo ārstu un viņa prasmes atcerēsies ar prieku.

 

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment