Lielisks mēslojums upeņu krūmiem, lai iegūtu ļoti saldas un lielas ogas

Šo gatavošanas procesu parasti veic vienkārši, ūdens muciņā, un tas notiek bez mūsu iejaukšanās – pietiek tikai ielejot nedaudz ūdens un uz kādu laiku ievietojot tur nātru zaļumus, salmus un novecojušus maizes gabaliņus.

 

Lai mēslojumam būtu labāka struktūra un derīgums, proporcijās ieteicams ievērot apmēram 70 % maizes un 30 % zaļās masas. Papildus nātru zaļumiem, to vietā var izmantot arī kartupeļu mizas. Lai nodrošinātu ātru un smakas trūkumu, virsū var novietot eļļā iemērcētu drānu kā “vāku” mucai. Pēc aptuveni trim nedēļām mēslojums būs gatavs izmantošanai. Pēc vajadzības var pagatavot vēl vienu porciju.

 

Šis mēslojums palīdzēs palielināt ogu izmēru un padarīs tās ļoti saldas. Lai to izdarītu, mēslojiet ogulāju krūmus 2-3 reizes. Pirmo reizi, kad olšūnas jau ir lielas, otro reizi, kad ogas sāk nogatavoties, un trešo reizi īsi pirms ražas novākšanas.

Lasi vēl: Gaisīgas biezpiena bumbiņas, iekšpusē maigas kā pūkas, bet ārpusē kraukšķīgas. Tik gardas, ka pazudīs no galda vienā rāvienā!

“Maizes mēslojums” ir lielisks ne tikai upenēm, bet arī jāņogām un dārzeņiem, jo tas veicina lielāku ražu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Šo mēslojumu var izmantot arī rudenī, vienmērīgi to izklājot pa visu dārza augsnē. Tas būs lielisks sagatavošanas veids pirms ziemas.

 

 

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment