Lielo pilsētu asociācija tiksies ar finanšu ministru

Lai pārrunātu jautājumu par pašvaldību aizņemšanos un aizņemšanās noteiktajiem limitiem, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) pārstāvji 7. jūnijā tiksies ar finanšu ministru J.Reiru.

Tikšanās mērķis ir pārrunāt atšķirīgo LLPA biedru un Finanšu ministrija (FM) nostāju jautājumā par pašvaldību aizņemšanos un aizņemšanās noteiktajiem limitiem.

Kā jau iepriekš ziņojusi FM, iesniegtie pašvaldību aizņēmuma pieprasījumi liecina par pašvaldību aizņēmumu kopējā limita sasniegšanu. Pie šādas situācijas jauni aizņēmumi pašvaldībām tiek ierobežoti. Tā kā vairs nepastāv valsts investīciju programma, aizņemšanās mehānisms lielā mērā ir vienīgais, kā finansēt investīciju projektus pašvaldībās.

Tādējādi LLPA ļoti satrauc iespējas pašvaldībām nodrošināt šajā gadā nepieciešamos aizņēmumu resursus Eiropas Savienības līdzfinansēto projektu, kā arī pašvaldību investīciju projektu īstenošanai. LLPA ir apkopojusi informāciju par republikas pilsētām nepieciešamo aizņēmumu apjomu, ar kuru iepazīstinās finanšu ministru.

Sanāksme notiks 7. jūnijā, plkst. 09.00-10.00 Finanšu ministrijas telpās, 202. sēžu zālē, Smilšu ielā 1, Rīgā.

Latvijas Lielo pilsētu asociācija dibināta 2001. gada 23. augustā, lai veidotu ciešāku sadarbību ekonomisko, saimniecisko kontaktu un kultūras jomā starp Latvijas Republikas lielo pilsētu pašvaldībām. LLPA biedri ir 9 lielākās Latvijas pilsētas – Daugavpils, Jelgava, Jūrmala, Liepāja, Rēzekne, Rīga, Ventspils, Valmiera un Jēkabpils.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment